Creació d'una plataforma contra les ponderacions injustes de les PAU 20100

959 03/12/2009, 10:30       #Mobilitzacions,

Se n'ha parlat a la premsa, el conseller d'Educació ha dit que ho arreglarà, a les reunions informatives sobre les PAU 2010 de les assignatures que ponderen 0,1 s'ha denunciat, hi ha un grup al Facebook amb més de 4.000 alumnes, es miri com es miri és incongruent, però...

Però passen els mesos i tot continua igual. Hi ha alumnes i professors afectats que no hi diuen res, sindicats d'estudiants que no es mouen i, sobretot, responsables de tot això que no rectifiquen el seu error.

¿Per què les ponderacions de les assignatures de modalitat de les noves PAU donen més importància a unes que a altres? En teoria, per ser coherent amb els estudis universitaris a realitzar; a la pràctica, perquè s'ha aplicat la divisió entre matèries obligatòries de via i matèries no obligatòries de via de l'anterior selectivitat. Sabent això, l'únic que podem esperar és que qui va provocar aquest caos reconegui que amb cinc minuts n'hi havia prou per passar alguns 0,1 a 0,2 i viceversa, de manera provisional, fins que les diferents universitats rectifiquessin la classificació. Un cop reconegut l'error no és tan difícil canviar-ho: o és que és lògic que les literatures ponderin 0,1 per estudiar Filologia? és també lògic que no hi hagi examen de Literatura universal si ara és de modalitat? Anem bé amb la Biologia ponderant 0,2 i el Dibuix tècnic 0,1 per accedir a Arquitectura o a Enginyeria? Economia de l'empresa sols pondera 0,1 per accedir a Econòmiques o a Empresarials? Qui entrarà a Magisteri? Segur que ningú que hagi cursat Literatura, Grec o Psicologia... Els futurs mestres seran tots de ciències!

Deixem de dir que com que aquestes ponderacions són provisionals no passa res: és provisional el futur dels estudiants d'aquesta promoció? Deixem de pensar que no es pot canviar: evidentment és molt fàcil de canviar i hi ha molt de temps per fer-ho (però s'ha de fer ara, no cal fer patir més els estudiants i professors afectats). Deixem de pensar que és un problema més, que ja en tenim molts i que amb el Pla Bolonya ja se sap...

Aquestes ponderacions il·lògiques segur que tampoc no agraden gens a cap de les universitats afectades, així que el Consell Interuniversitari de Catalunya s'haurà de replantejar la situació si no vol continuar fent el ridícul espantós que està fent. Els professors de secundària hem de tenir alguna cosa a dir-hi, tant si la nostra optativa pondera amb 0,1 com amb 0,2 (n'hi ha que estan contents). Si no es modifiquen aquests criteris erronis el curs vinent no cal que cursem les optatives "menys importants".

Per tot això creiem necessari crear una plataforma de professors de secundària per fer pressió al Consell Interuniversitari. No deixem que el futur dels nostres estudiants i de les assignatures que impartim depengui d'una decisió presa, segurament, amb presses i sense tenir en compte les injustícies que comporta.

Per tal d'impulsar la creació d'aquesta plataforma, convoquem tot el professorat que hi estigui interessat a una primera reunió que tindrà lloc el proper dimecres, 16 de desembre, a les 17h, al carrer Ausias Marc, 26, 3r 2a, de Barcelona.

Us preguem que confirmeu la vostra assistència a l'adreça info@secundaria.info.

Signat,

Montse Sarret i Vilaseca
IES Pere Ribot
Vilassar de Mar

Jordi Sàlvia i Lardiez
IES Badalona 9
Badalona


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal