El Congrés aprova una proposició no de llei per prohibir el crucifix a les aules0

491 04/12/2009, 09:17   

La Comissió d'Educació del Congrés ha aprovat una proposició no de llei perquè el govern espanyol prohibeixi a les escoles exhibir el crucifix a les aules. La proposta, iniciativa d'Esquerra i pactada amb el PSOE, insta a aplicar, a tots els centres escolars, la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans que diu que les creus a les aules "són una violació dels drets dels pares a educar els seus fills segons les seves conviccions".

La iniciativa aprovada al Congrés ha sorgit d'un text d'ERC que posteriorment s'ha modificat i pactat amb el PSOE, amb el suport del BNG i el rebuig del PP i CiU. El text inicial dels republicans demanava que es portessin a terme "les modificacions oportunes per impulsar i garantir" la retirada dels crucifixos als centre públics.

El redactat que finalment s'ha aprovat, però, no concreta la titularitat dels centres, de manera que els inclou tots i, a més, no esmenta específicament els símbols religiosos, sinó que insta a aplicar la sentència del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg sobre llibertat de pensament, consciència i religió "especialment quan fa referència als centres escolars".

En aquesta sentència, que es va emetre el mes passat arran del recurs presentat per una ciutadana italiana d'origen finlandès que el 2002 havia demanat que l'institut italià on estudiaven els seus fills tragués els crucifixos de les aules, es considera que els crucifixos a les aules "violen la llibertat de religió dels alumnes".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal