Els professors que aprovin més cobraran més0

2282 04/12/2009, 09:25   

Les escoles i instituts públics i concertats de Catalunya hauran d'elaborar en un termini de quatre anys un projecte educatiu en el qual fixaran els seus objectius acadèmics. Si compleixen els propòsits, la Generalitat preveu premiar els docents amb un augment de la seva categoria i, per tant, del sou. En cas contrari, s'aplicaran penalitzacions.

Aquesta és una de les novetats que recull l'esborrany del projecte de decret d'autonomia de centre que ha preparat el Departament d'Educació i que podria ser aprovat per l'Executiu català en el termini d'uns quatre mesos.

Sistema d'avaluació

L'Agència d'Avaluació de l'Educació de la Generalitat serà l'encarregada d'avaluar cada quatre anys en quina mesura es compleixen els objectius fixats en el projecte educatiu de cada centre, en virtut d'uns indicadors que encara s'han d'aprovar.

El departament que dirigeix Ernest Maragall estudia considerar com a indicadors de progrés d'una escola o institut els resultats acadèmics de les avaluacions externes que es realitzen o, per exemple, el grau de satisfacció de les famílies, per a la qual cosa es passarà una enquesta als pares.

A més, es tindrà en compte l'absentisme escolar, la cohesió dels equips directius, la cohesió social i el percentatge d'alumnes que segueixen estudis postobligatoris, tot això en el context de l'entorn socioeconòmic de cada escola.

En el cas de resultats positius, es reconeixeran els docents dels centres amb graus en la seva carrera professional, cosa que implica també un increment del sou.

L'esborrany de projecte de decret estableix que existiran tres càrrecs directius obligatoris (director, cap d'estudis i secretari) i atorga al director la potestat d'imposar sancions disciplinàries per faltes lleus al personal del centre.

Les escoles decidiran el perfil professional de les seves plantilles i el pes que té cada assignatura

Els centres decidiran quins perfils professionals necessita la seva plantilla de docents, quines assignatures han de tenir més pes dins el currículum escolar o com volen agrupar els alumnes en algunes matèries independentment de la seva edat. Es tracta, en definitiva, de dotar-los 'de personalitat' i 'de singularitzar-los', es matisa des d'Educació.

A partir del nou decret s'acabarà amb una política educativa que repartia els recursos sense tenir en compte les necessitats específiques de cada escola. Educació matisa que la llibertat es respectarà sempre que els alumnes assoleixin les competències bàsiques.

Calendari escolar

Maragall va assegurar ahir estar disposat a "reflexionar" respecte al nou calendari escolar. Malgrat això, va insistir que la intenció és "tirar endavant" el calendari tal com està plantejat.

Relacionats


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal