Cap a on va l'educació?0

490 10/12/2009, 09:00   

Com a pare i com a docent, estic desconcertat. Cap a on va l'educació? Em consta que les autoritats educatives del país volen una escola democràtica, participativa i de qualitat, per això no acabo d"entendre algunes mesures que s"han pres, s'estan prenent o es prendran.

Democràtic era que les direccions dels centres les escollissin els claustres i les ratifiqués el Consell Escolar, no que fossin nomenades per l'Administració. (Seria democràtic que un grup de diputats del Parlament escollís els nostres alcaldes?). Participativa és una educació on es consensuen les decisions. Serveix d'alguna cosa canviar de dates una setmana festiva? (Serviria per reduir les llistes d"espera de Sanitat deixar d'operar cataractes una setmana al febrer i passar-la a l'agost?).

De qualitat...afavoreix la qualitat el fet de necessitar l'acceptació dels pares per expulsar un/a alumne/a a casa per un curt període de temps quan ha comès una falta molt greu? (Es demana l'aprovació dels pares per sancionar i multar un menor que comet una infracció greu del codi de circulació amb el ciclomotor?).

No puc deixar volar la meva imaginació perquè intueixo els centres del futur amb horaris de Sanitat. Durant el dia tot el personal docent atendrà l'alumnat i, fora d"aquest horari, (caps de setmana, festius, mes d"agost i en horari no laboral) quedarà el personal educatiu de guàrdia per cobrir les necessitats familiars no laborals; això sí, només per urgències. Posats a imaginar imagino que la proposta dels ordinadors portàtils és un encert. Aviat es deixarà de negociar amb les editorials per als materials i es tractarà amb les empreses de videojocs. Imagino també que no només s'ampliarà l'edat de l'educació obligatòria, sinó que, a més a més, es deixarà l'escolarització oberta per tenir l'alumnat a les aules fins que trobi feina, o fins que se'n pugui fer càrrec de l'empresa dels pares, o...

I les competències bàsiques? I els aprenentatges de continguts? I els procedimentals? No passa res, ja els aprendran per Internet. Això sí, fora d"horari escolar. Com a pare i com a docent he començat el text, desconcertat, però l'he acabat preocupat. Demano a les autoritats educatives allò que fins ara no m'han atorgat: confiança. Com a pare i com a docent.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal