Educació sexual obligatòria0

558 10/12/2009, 09:06   

Hi haurà educació sexual als col·legis, a tots els nivells educatius. Aquest és un dels acords als que han arribat els grups parlamentaris del PSOE i d'ERC-IU-ICV, que han resolt que la nova Llei sobre Salut Sexual i Reproductiva i Interrupció Voluntària de l'Embaràs garanteixi educació sexual en les aules.

Un altre dels acords és que els alumnes de la disciplina de Ciències de la Salut (Medicina i Infermeria) estudiïn com es realitza un avortament. Aquests grups també han acordat que la nova llei reconegui el dret a l'objecció de consciència als professionals sanitaris directament implicats en la interrupció d'un embaràs, com el cirurgià i l'infermer. Els professionals de la salut hauran de presentar-la per escrit i de manera individual. Els defensors de la nova norma volen garantir d'aquesta forma que els centres públics deixin de practicar avortaments per "objeccions col·lectives" dels hospitals, i han acordat que la norma garanteixi que les dones puguin avortar en el territori en el qual resideixin. Així ho han explicat en roda de premsa els diputats Gaspar Llamazares (IU) i Joan Tardà (ERC), que en tot moment s'han referit a l'avortament com un "dret" de la dona. Altres acords impliquen que els anticonceptius d'última generació s'incloguin en la cartera de serveis de la sanitat pública i que estiguin finançats per l'Estat i eliminar un dels dos informes que s'havien de realitzar per poder avortar entre la setmana 14 i la 22 de gestació. "Amb un especialista val. No necessita un altre de vigilant", han explicat.

Els grups parlamentaris del PSOE i d'ERC-IU-ICV han acordat que la nova Llei sobre Salut Sexual i Reproductiva i Interrupció Voluntària de l'Embaràs garanteixi que s'imparteixi educació sexual en tots els nivells educatius dels col·legis i que els alumnes de la disciplina de Ciències de la Salut (Medicina i Infermeria) estudiïn com es realitza un avortament. Llamazares i Tardà han assegurat que el fet d'introduir l'educació sexual en els programes escolars busca prevenir els embarassos no desitjats.

De la mateixa manera, han indicat que els estudiants de Medicina i Infermeria es formaran, amb caràcter curricular, en salut sexual i reproductiva i "en la pràctica clínica de la interrupció voluntària de l'embaràs". Aquests grups també han acordat que la nova llei reconegui el dret a l'objecció de consciència als professionals sanitaris directament implicats en la interrupció d'un embaràs, com són el cirurgià i l'infermer.

L'objecció haurà de fer-se per escrit i de manera individual per evitar les "objeccions col·lectives" de tot un hospital i per garantir la pràctica d'avortaments en els centres públics, han explicat. De la mateixa manera, aquests partits han pactat que la nova llei garantirà que a les dones que ho desitgin se'ls practiqui un avortament al territori en el qual resideixin.

Els dos grups han acordat a més que els anticonceptius d'última generació s'incloguin en la cartera de serveis de la sanitat pública i que estiguin finançats per l'Estat. El Govern decidirà quins anticonceptius finança al 40 per cent i quins al cent per cent. Els parlamentaris s'estan plantejant la possibilitat que joves i dones amb pocs recursos puguin accedir a ells gratuïtament. ERC i IU estimen que aquesta mesura tindrà un cost d'uns 100 milions d'euros a l'any.

"LA DECISIÓ ÉS DE LA DONA, TINGUI 16 O 25 ANYS"

Un altre dels acords entre aquestes formacions és eliminar un dels dos informes que calia realitzar per poder avortar entre la setmana 14 i la 22 de gestació, de manera que serà suficient amb l'informe d'un especialista. "Amb un especialista val. No se'n necessita un altre de vigilant", han explicat. pel que fa a l'assumpte de l'avortament en les menors, ERC-IU-ICV assegura que no s'oposa que s'informi als pares, però precisa que cal preservar en tot moment que "la decisió és de la dona, tingui 16 o 25 anys".

Els dos diputats van parlar en tot moment del "dret de la dona a interrompre el seu embaràs", encara que van admetre que el projecte de llei no parla que l'avortament sigui un dret. Tampoc han aconseguit que s'eliminin les conseqüències penals d'avortar.

Els representants de totes dues formacions s'han mostrat satisfets pels èxits obtinguts, encara que han assenyalat que encara queden qüestions pendents en la nova llei "que es poden negociar". El projecte de llei es debatrà demà dijous 10 a la Comissió d'Igualtat del Congrés i votada en el Ple de la Cambra del pròxim dia 17, última sessió ordinària abans de les festes de Nadal, perquè estigui al senat des de l'inici del pròxim període de sessions.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal