La majoria dels repetidors es despengen de curs a Secundària0

555 15/12/2009, 09:33   

Les dificultats dels alumnes que es retarden durant l'educació bàsica comencen a Primària, però és a la Secundària Obligatòria (ESO) on ensopega la majoria i comencen a repetir cursos, un símptoma que després pot derivar en fracàs escolar i abandonament prematur dels estudis.

Hi ha alumnes que acaben la Primària sense haver assimilat les competències bàsiques

Quatre de cada deu alumnes (cinc si són nois) arriben a l'últim any de l'educació obligatòria (4t curs d'ESO) amb més de 15 anys, l'edat idònia per fer aquest curs. Això significa que han repetit ja alguna vegada i entre aquests, el 35% comença a despenjar-se a Primària, mentre que el 65% comença a repetir a Secundària.

“Hi ha alumnes que finalitzen la Primària sense haver assimilat les competències bàsiques i passen a Secundària, on arrosseguen un dèficit. Si no hi ha base, no poden continuar el ritme”, ha explicat el president de l'Associació Nacional de Catedràtics d'Institut (ANCABA), Felipe de Vicente, com a una de les causes de les repeticions.

Segons l'últim informe del Consell Escolar de l'Estat, “aquest desfasament influeix en la baixa taxa de titulacions en Secundària Obligatòria e incideix en l'abandonament escolar prematur”. Els 15 anys són també l'edat de referència de l'avaluació internacional d'alumnes PISA. I els resultats de l'última edició (2006) no són tranquil·litzadors. El nivell de comprensió lectora dels espanyols ha baixat de forma “molt notable”, el de matemàtiques ha estat “lleugerament inferior” i el de ciències gairebé no ha canviat respecte l'informe de 2003.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal