No troben tutors per al nou màster de formació de professors0

599 17/12/2009, 10:20   

Les universitats que imparteixen el nou màster de formació de docents de Secundària tenen problemes per trobar professors d'institut que vulguin fer de tutors de pràctiques dels seus alumnes. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, la indefinició a l'hora de compensar la feina d'aquests docents ha fet que molts dels que s'havien ofert inicialment s'estiguin fent enrere. Alguns dels professors reclamen una compensació econòmica, però el govern ho descarta.

Jaume Prat, el director de l'IES Joan Manel Zafra de Barcelona, un dels instituts que havia mostrat interessat a acollir alumnes en pràctiques, ara no ho acaba de veure clar. Segons ha explicat: "Com que la feina de tutor del màster no és una de les tasques incloses en les feines que han de fer els professors de Secundària, cal oferir una compensació econòmica per fer-la".

Una compensació que el departament d'Educació ja ha descartat, però que es podria resoldre si les universitats donessin als docents que fan de tutors la categoria de professors associats a les seves facultats. Mentre això no es resol, les universitats no troben voluntaris i no descarten solucions com la que apunta Chema Gutiérrez, responsable de les pràctiques al màster de la Universitat de Barcelona: "Si no es troba solució a Barcelona, en buscarem a altres municipis com Sabadell, el Prat, Sant Cugat o fins i tot a Mataró, Tarragona o Girona".

El títol del màster, que des d'aquest curs substitueix l'antic CAP, serà indispensable per poder fer de professor a Secundària.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal