La reforma educativa l’han d’emprendre els professors 0

844 18/12/2009, 10:57       #LOGSE,

Sóc professor de FP en un institut públic. Aquest any m’ha tocat impartir un primer curs del cicle de grau superior. L’experiència és frustrant. Els alumnes, majors d’edat, no paren de parlar i de fer els graciosos. Amb prou feines puc desenvolupar el temari, ja que els meus estudiants no saben matemàtiques; a vegades, ni tan sols el més bàsic. Fa anys, els alumnes eren madurs, estaven atents i, a més a més, venien preparats. ¿Què ha canviat? Doncs molt fàcil: abans venien del COU i ara procedeixen del batxillerat de la LOGSE i dels cicles de grau mitjà.

Després de sortir en tots els informes d’educació internacionals en els últims llocs, Espanya no pot seguir mantenint l’actual sistema educatiu. Cal fer una reforma definitiva, però feta per professors, no per pedagogs. Els professors són els que trepitgen les aules diàriament i saben el que fa falta.

Ni tothom és bo ni tots som iguals. S’ha de treure de les aules de l’ESO els alumnes que ni estudien ni aprovaran i que hi són per obra i gràcia de l’obligatorietat de l’ensenyament secundari, segrestats per l’Estat i rebentant les classes, impedint que es compleixin els temaris i propiciant que els que volen estudiar no ho puguin fer. Se’ls ha de donar un itinerari alternatiu i escurçar l’educació obligatòria. En canvi, s’ha d’allargar el batxillerat dos anys més perquè els alumnes entrin a la universitat ben preparats, dignificar la FP i canviar els temaris perquè hi torni a haver Matemàtiques i Anglès, imprescindibles per impartir els mòduls tècnics, i les comunes d’abans, determinants per formar persones. I quan les administracions emprenguin la reforma, per favor, que consultin els professors i es deixin estar de teories esbojarrades, que no funcionen.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal