[vídeo] Felicitació d'hivern (ja no es pot dir "Nadal") del conseller d'Educació0

5481 21/12/2009, 10:46       #LEC,

Benvolguts i benvolgudes mestres i mestres,

L'any passat ja em vaig dirigir a vosaltres per tal de desitjar-vos un venturós any 2009, i haureu de reconèixer que ha estat un any molt profitós per a tots vosaltres. Per la meva part, he volgut ser magnificent amb vosaltres i portar-vos uns quants regals, perquè segur que els Reis no us portaran res.

Us he portat una meravellosa LEC que us durà directament a l'excel·lència, o, encara més, que us sublimarà. No en tingueu cap dubte: després de passar tot el curs penjant d'un fil a l'espera que el director o directora sigui prou magnànim per deixar-vos seguir al centre, o us en faci fora, després que sigueu avaluats a tort i a dret, tenint en compte, és clar, el parer de la comunitat educativa, i un cop el director us hagi sancionat sense més ni més, el més probable és que acabeu fosos, o, més ben dit, que passeu directament de l'estat sòlid al gasós. Sí senyor, serà una sublimació en tota regla, no tingueu cap dubte que al final acabaré volatilitzant tot el professorat que no hagi canviat de xip.

Però no us penseu que el 2010 em quedaré curt amb els meus regals, ni molt menys. Us tinc preparat, per exemple, un nou calendari que farà les vostres delícies. Només tindreu quatre dies per preparar-vos el curs al setembre, però tranquils, que amb la nova reducció dels continguts de l'ESO que vol fer el ministeri, encara us sobrarà temps i tot.

I què me'n dieu dels decrets d'autonomia de centres, i el de direccions? Sublims, també. Els nostres directors esdevindran una mena de sàtrapes (no tots, també ho he de reconèixer, encara n'hi ha que tracten bé el professorat) que podran fer i desfer segons els convingui. Algunes males llengües us diran que això fomenta l'amiguisme, el nepotisme i el sectarisme. I ara! Fixeu-vos en mi. El meu germà era president de la Generalitat, però jo sóc conseller per mèrits propis, ningú no ho dubta. I el fet que tots els directors de zona tinguin el carnet del partit no deixa de ser una casualitat, ves per on.

Un últim consell. No transmeteu massa coneixements als vostres alumnes. Imagineu-vos que arriben a conèixer conceptes com ara què és la sublimació, qui era Juli Nepote, o què era una satrapia. Seria un desastre. Ja sabeu allò que deia Einstein: "Tots som molt ignorants. El que passa és que no tots ignorem les mateixes coses".

M'han dit, però, que molts de vosaltres us heu portat molt malament. Us vaig dir que no us afiliéssiu a ASPEPC·SPS, sí, aquells professors de secundària tan malcarats i caragirats que volen mantenir, o fins i tot millorar, les vostres condicions de treball. On s'és vist! Només em cauen una mica bé perquè sempre porten aquells cartells amb un retrat meu i la paraula WANTED. No sé què deu voler dir, però em sembla que "want" vol dir "voler", o sigui que en el fons em volen. O potser és que voldrien volar-me, no ho sé. En qualsevol cas, no són bona gent, sempre reclamant. I, en canvi, m'han dit que molts de vosaltres no m'heu fet cas i us heu afiliat a ASPEPC·SPS. Lamento dir-vos que vosaltres sereu els primers a ser volatilitzats del vostre lloc de treball, les coses com són. Ah, i sobretot, a finals d'any hi ha eleccions sindicals. Ni se us acudeixi formar part de la candidatura d'ASPEPC·SPS, ni tan sols votar-los.

Em donaríeu un bon disgust, i estic segur que no ho voleu fer.

Us vigilo.

Ernest Maragall
Felicitació apòcrifa


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal