L´endemà de Reis0

779 08/01/2010, 08:48   

Un any més acaben les festes nadalenques després que els Reis d´Orient han passat per moltes llars de Catalunya. Però aquest any és l´últim que l´endemà de Reis els nostres infants tindran encara un dia més de festa. El Departament d´Educació ha proposat, entre altres variacions del calendari escolar, que el pròxim curs el dia 7 de gener tothom vagi a escola.

Considero que l´endemà de Reis és un dia que tradicionalment ha estat important per als menuts, ja que poden gaudir dels regals que els Reis els acaben de portar. Els neguits i les emocions acumulades fins a la festivitat de Reis tenen la seva recompensa el dia 7, quan ja tranquil · lament els nens poden gaudir de les noves joguines. Quin sentit té, doncs, eliminar aquesta data del calendari escolar? Que potser algú es vol carregar la tradicional festivitat de Reis, igual com pensava canviar la denominació de les vacances de Nadal i de Setmana Santa? Ser d´esquerres i ser poc o gens religiós és perfectament compatible amb voler conservar les nostres pròpies tradicions, en uns temps en què se´ns incorporen altres d´estrangeres, com el Halloween o el Pare Noel.

Fóra bo que els dirigents del Departament d´Educació expliquessin el perquè d´aquesta decisió i els seus avantatges pedagògics. Potser valdria la pena mantenir el dia 7 com a festiu a canvi d´un altre dia del calendari menys significatiu.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal