Traginar alumnes0

546 15/01/2010, 10:26   

Divendres passat, els alumnes que són portats –i tornats– diàriament en bus a –i de– col·legis i instituts, van trobar-se que s'havia suspès el servei preventivament a una nevada que no es va produir. El fet mateix, les reaccions de pares, el que n'ha dit la premsa... han refrescat alguns aspectes humans i econòmics de la inefable reforma educativa. Els consells comarcals van suspendre el servei per un déu-nos-en-guard d'un ja està fet, però la climatologia els va fallar i la neu no va obstaculitzar les carreteres; part dels pares s'han queixat: què n'havien de fer dels seus fills? En efecte, la guarderia –un dels serveis importants del sistema educatiu, un dia en parlarem–, havia fallat.

Ara: si, com era previsible, hagués nevat i els consells comarcals no haguessin suspès el transport, alguns pares (els mateixos?) els haurien vociferat de posar en perill la integritat dels alumnes. Amb neu o sense neu, avui dia és imprescindible disposar d'un culpable per a cada cosa.

Traginar alumnes massivament i quotidiana és una de les amenitats que aportà la reforma educativa: tancar escoles de poble –algunes de magnífiques– i portar els alumnes –pagant el contribuent– a centres més o menys urbans, alguns ampliats o erigits a corre-cuita i d'altres amb un purgatori més o menys llarg en barracots. A més del servei estrictament educatiu i escolar, el dit tragí facilita a les famílies més hores de servei de guarderia: el temps dels dos trajectes –els alumnes surten de casa més aviat i hi tornen més tard–, i el temps dels migdies –dinen al centre mateix, també pagant el contribuent–. Amb el tret del transport humà, la reforma matava dos perifèrics benfactors més: les empreses de transport es trobaren amb una inesperada mamella, i els negocis de càtering, amb una imprevista bicoca de milers de serveis de ranxo per a un públic poc exigent.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal