Fapac exigeix que Educació assumeixi la responsabilitat de les vacances de febrer0

614 18/01/2010, 09:02   

La Federació d'associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya (Fapac) ha dit a les AMPAs que representa que exigirà al Departament d'Educació "que assumeixi les responsabilitats legals, laborals i econòmiques" derivades d'organitzar activitats durant la nova setmana de vacances escolars de febrer. A més a més, l'entitat deixa clar que les associacions de pares no són "una entitat de serveis que descarrega l'administració de les seves obligacions".

Aquest compromís i convenciment consten a la carta que la Fapac va començar a enviar ahir a les associacions de mares i pares d'alumnes per tal d'explicar-los el seu punt de vista respecte del nou calendari escolar proposat per la Conselleria d'Educació. A l'últim plenari del Consell Escolar de Catalunya, la Fapac va donar suport a una modificació que, fonamentalment, preveu avançar l'inici de curs escurçant les vacances d'estiu, incorporar una setmana de festa a l'hivern -que es realitzarà entre els mesos de febrer i març, d'acord amb el que decideixi cada servei territorial d'Educació- i eliminar la possibilitat de fer jornada intensiva a primària al juny. La proposta es va aprovar amb els vots a favor dels representants de l'administració i de les famílies, mentre que els sindicats i les organitzacions municipalistes la van rebutjar. La voluntat del Govern català és que el nou calendari entri en vigor el curs vinent, 2010-2011.

En la carta enviada a les AMPAs, la Fapac explica que va donar "un suport crític" a la proposta del Departament perquè consideren que "van en la línia correcta de reduir les vacances d'estiu tan llargues". Ara bé, malgrat això, la federació també hi veu "elements fonamentals no resolts que poden fer fracassar" aquest calendari.

Reiterant el que vénen dient des del primer dia, expliquen que la demanda de la Fapac és que la nova setmana de vacances "no obligui els membres de les juntes directives de les AMPAs a gestionar directament les activitats i a carregar-se d'obligacions legals, econòmiques i laborals". També demanen que se'n controli el cost i la disponibilitat, sobretot pensant en les famílies que poden tenir dificultats per accedir-hi degut a la seva situació econòmica.

Seguint amb el comunicat adreçat als representants de les famílies, la Fapac critica l'administració per creure que amb l'oferiment de subvencions "ha complert amb totes les seves obligacions", ignorant les dificultats que comporta demanar-les, organitzar les activitats, justificar els ajuts i esperar força temps abans de cobrar-los.

Pel que fa a la jornada intensiva, la federació està d'acord amb què se suprimeixi però accepta la possibilitat de ser flexibles en funció de les necessitats de cada territori.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal