Els alumnes que copiïn podran acabar els exàmens0

618 20/01/2010, 09:06   

La nova normativa sobre l'avaluació i la qualificació de la Universitat de Sevilla ofereix als seus alumnes la possibilitat d'acabar de fer el seu examen després de que el docent els tregui la "xuleta" per tal que puguin recórrer el seu suspens davant d'una comissió de docència .

"En el 98 per cent dels casos en què es sorprèn un alumne copiant l'expulsió està justificada", ha explicat el director de comunicació de l’Hispalense, José Álvarez, que ha afegit que la nova normativa tracta de garantir, "al dos per cent restant, el dret de l’estudiant a que la decisió del professor no sigui injusta i irreversible ".

La Normativa reguladora de l'Avaluació i Qualificació de les Assignatures, aprovada el setembre passat pel Consell de Govern de la Universitat sevillana, assenyala en el seu article 20 que aquells professors que sorprenguin un alumne amb "qualsevol objecte material involucrat en una incidència" podran requisar -lo "sense destruir-lo".

Aquest objecte es lliurarà posteriorment a una comissió docent-integrada per tres professors i tres alumnes amb igualtat de vot-que, en cas que l'estudiant decideixi reclamar el seu suspens després d'haver estat acusat de copiar, decidirà si aquest és pertinent o no.

Podran recórrer a testimonis

Encara que la normativa no reculli la manera de procedir en cas que el professor no pugui requisar cap objecte material a l'alumne que sigui sorprès copiant-perquè tingui la "xuleta" escrita a la mà o algun company li hagués "xivat" les respostes-, Álvarez ha apuntat que el docent podrà requerir la presència d'algun company o del delegat de classe com a possibles testimonis en una suposada investigació per part de la comissió.

Monrosi ha incidit que la decisió de la comissió sobre el fet de suspendre o no a l’alumne per haver copiat s'adoptarà mitjançant el vot dels tres alumnes i dels tres professors, si bé ha confiat que "si el cas està molt clar no hi haurà cap problema ".

"En qualsevol cas no està de més que un assumpte tan delicat pugui estudiar-se en una comissió docent", ha opinat, i ha expressat que, "després de tot, el professor es pot equivocar".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal