El Departament proposa negociar, ara, aspectes del Calendari, Autonomia de Centres i Nomenaments0

860 21/01/2010, 09:54       #Mesa sectorial,

Ordre del dia:

1. Proposta d'Acord pel tractament dels decrets que desenvolupen la Llei d’Educació de Catalunya en els aspectes que tenen repercussió en qüestions de caràcter laboral.

2. Consideració de l’actual sistema de cobertura de substitucions.

3. Nou calendari escolar. Efectes laborals.

4. Proposta de calendari per tractar altres qüestions.

1. Proposta d'Acord pel tractament dels decrets que desenvolupen la Llei d’Educació de Catalunya en els aspectes que tenen repercussió en qüestions de caràcter laboral.

Els representants del Departament expressen de manera molt insistent la seva voluntat d'iniciar una nova etapa, més constructiva, en què es pugui arribar a acords. Concretament, el Director General de l'Educació Bàsica i del Batxillerat manifesta la seva voluntat de "negociar, negociar", literalment. Sensu contrario, sembla clar que el propi Departament reconeix, doncs, que fins ara no hi ha hagut negociació real, tal com hem denunciat insistentment des d'ASPEPC·SPS.

No deixa de sorprendre aquest inesperat i sobtat canvi d'actitud del Departament que coincideix amb el canvi d'any. No sorprèn tant si tenim present que possiblement el Govern, a l'hora de llençar a la paperera el calendari del 2009 i penjar el de 2010, i després de fullejar els mesos d'aquest any, en arribar al mes de novembre s'haurà adonat que hi ha eleccions al Parlament. No cal ser massa perspicaços per deduir que immediatament ha donat ordres als seus consellers, i concretament al d'Educació, per tal d'evitar al màxim les protestes dels treballadors al carrer. Les diverses referències que han fet els representants de l'Administració a un "Acord de final de legislatura" ho podrien acabar de corroborar.

Per part dels sindicats, amb matisos, s'ha demanat que si realment es vol negociar, hi hauria d'haver el compromís per part del Departament de paralitzar la tramitació del Decret d'autonomia de centres, i de no publicar l'ordre de calendari ni l'esmentat decret mentre s'estigui negociant.

El Departament manifesta que no està disposat a paralitzar res, mentre que ASPEPC·SPS manifestem que si hi ha voluntat real de negociació el més coherent és que el decret no s'ha de tirar endavant al mateix temps.

El Departament addueix problemes de calendari, ja que el Decret hauria de ser aprovat pel Govern a l'estiu o al setembre a tot estirar, de manera que ha de seguir la seva tramitació, tot i que es pot replantejar qualsevol aspecte en qualsevol moment. Però, insisteix que no l'aturarà, tot i que es negociarà.

Finalment, s'arriba al principi d'acord que, si més no, el Consell Escolar no emetrà cap dictamen fins que s'hagi acabat la negociació a la Mesa Sectorial.

2. Consideració de l’actual sistema de cobertura de substitucions.

El Departament proposa una trobada amb els representants sindicals per tal de verificar a fons el funcionament correcte del programa que gestiona els nomenaments telemàtics, tot i que no es concreta en aquest moment i anuncia que properament els nomenaments es duran a terme els dilluns, dimecres i divendres, per tal que les baixes siguin cobertes amb més diligència.

3. Nou calendari escolar. Efectes laborals.

L'ordre que regula el calendari per a aquest curs no es modificarà, de manera que el Departament fa marxa enrere i aquest mes de juliol el professorat no haurà d'anar al centre fins al dia 7 com inicialment pretenia. Així mateix, s'accepta que, dintre de les modificacions excepcionals de l'horari que preveu l'article 9 del projecte d'ordre del curs que ve, s'interpreti que s'hi inclou la jornada intensiva tot i que insisteix en què no pot ser una norma general. Es podrien negociar quins serien els protocols per a sol·licitar-la, protocols que es podrien publicar a les Instruccions d'organització i funcionament dels centres (Antigues "Instruccions d'inici de curs"), o bé en circular a part, ja que no es vol modificar l'Ordre. El Departament posa com a condicions que el plantejament sigui per zones, i que hi hagi acceptació per part de les famílies.

Pel que fa a l'assistència del professorat al centre al mes de juliol per als cursos propers, es renuncia que s'hi vagi a jornada completa i amb horari fix, però es proposa negociar quin tipus de solució es pot trobar, com ara que el professorat estigui a disposició de la direcció durant aquells dies per tal que li pugui ser atribuïda alguna tasca concreta.

Per part dels sindicats s'argumenta que atès que l'Ordre no ha estat publicada encara, el que cal és modificar-la abans de la seva publicació.

En aquest punt, ASPEPC·SPS, com a únic sindicat que ho ha demanat sempre, vetllarà per tal que els centres de secundària puguin accedir a la jornada intensiva en igualtat de condicions amb els de primària.

4. Proposta de calendari per tractar altres qüestions.

El Departament manifesta estar obert a la inclusió de més temes de negociació. Un d'ells pot ser el de la representació del professorat, acostant-la als centres, fet que es traduiria en l'existència d'una Junta de Personal per a cada Servei Territorial. Un altre tema podria ser l'estudi de les baixes del professorat (!), analitzant-ne les causes per tal d'evitar el seu increment constant (!!).

ASPEPC·SPS manifestem que volem que totes aquestes paraules es concretin en fets, i que en cas d'Acord no hi hagi ambigüitat, ja que això pot provocar que el Departament no compleixi després els acords signats i engany, un cop més, al professorat i insistim en la nostra voluntat negociadora però no a qualsevol preu.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal