Educació especial0
612 27/01/2010, 08:45 el Periódico. Guillermo Aragón Sánchez/Cunit
Tinc una filla de 7 anys, diagnosticada, des dels 3, amb un retard maduratiu que no li permet seguir el ritme normal d’escolarització de la resta d’alumnes. Al centre escolar al qual pertanyo (CEIP Solcunit), ocupa una plaça de necessitats educatives especials. Ella té la seva plaça allà, però no té la cobertura de necessitats que realment demanen aquests nens. El fet d’ocupar aquesta plaça no significa que estiguin cobertes actualment aquestes necessitats.
A Cunit hi ha tres col·legis, i només un d’ells compta amb una Unitat de Currículum Específic (UCE). Al final del curs passat vaig fer la petició a l’inspector d’educació de la zona perquè la meva filla pogués accedir a una plaça de l’UCE; la resposta va ser que els pressupostos d’educació estaven retallats per la Generalitat i que no es preveien a curt termini nous recursos.
La meva filla pateix una disminució, necessita suport especial per exercir aquest dret fonamental que és la seva educació, i la resposta que rebem és que econòmicament no es pot cobrir aquest servei. Si l’educació és un dret que tenen tots els ciutadans, ¿on són els drets de la meva filla? ¿En quin lloc queda aquest sistema educatiu plural i integrador i progressista que la Generalitat tant pregona?
facebook
twitter
enllaçar
comentar
Comentaris
Sense comentaris.Afegir comentari
Atenció al professorat
Dirigiu les vostres consultes i/o les peticions de visita de centre al Centre d'Atenció al Professorat.