Nota informativa sobre Retribucions 20100

1603 29/01/2010, 12:27       #Retribucions,

Canvis legislatius a nivell estatal (IRPF i Seguretat Social) poden produir variacions a les nòmines a partir d'aquests mes de gener.

Canvis en l'IRPF

Es modifica la deducció prevista a l'article 80 bis de la llei de l'IRPF. L'import de 400€ anuals no es descomptaran si la base imposable és superior a 12.000€.

Es modifica l'article 81 del Reglament de l'impost en relació als imports anuals dels rendiments del treball a partir dels quals s'ha de practicar retenció.

Normativa associada:

  • Llei 26/2009, de 23 de desembre, de pressupostos generals de l'Estat per al 2010.
  • Reial Decret 2004/2009, de 23 desembre, de modificació del Reglament de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques.

Canvis Règim general de la Seguretat Social

  • Modificació de la base de cotització màxima en un 1% i la mínima d'acord amb l'increment del salari mínim interprofessional un 1,5%.
    (Normativa: Ordre TIN/25/2010, de 12 de gener, per la que es desenvolupen les normes de cotització a la Seguretat Social, Atur, Fons de Garantía Salarial y Formació Professional).
  • A efectes de la cotització patronal: és modifica la taula dels grups de tarifa per la cotització per accidents de treball i malalties professionals en la Seguretat Social, adaptant-se els nous percentatges.
  • A efectes de la cotització patronal: s'estableix que en els períodes de baixa per incapacitat temporal i altres situacions amb suspensió de la relació laboral amb obligació de cotització, continuarà sent d'aplicació el tipus de cotització corresponent a la respectiva activitat econòmica.
    (Normativa: Llei 26/2009, de 23 desembre, de Pressupostos Generals de l'Estat per l'any 2010 – Disposició Final Octava – Modificació de la Llei 42/2006, de 28 de desembre, de Pressupostos Generals de l'Estat per l'any 2007).


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal