La preinscripció enceta avui el nou calendari escolar0

504 02/02/2010, 09:04   

L'inici del període de preinscripció escolar per als ensenyaments obligatoris (segon cicle d'educació infantil, primària i ESO) dóna des d'avui fins al 16 de febrer el tret de sortida al nou calendari escolar, que avançarà l'inici del proper curs al 7 de setembre.

L'avançament del procés de preinscripció, que tradicionalment se situava a finals de març o principis d'abril, és el primer esglaó d'una cadena que persegueix en últim terme que les plantilles de professorat puguin estar tancades enguany a finals de juny i no a finals de juliol, com passava fins ara, cosa que implica conèixer amb anterioritat quin serà el comportament de la demanda.

Per completar aquest procés, la reforma ha obligat també a avançar les oposicions al cos de mestres de finals de juny al 17 i el 18 d'abril.

Una de les principals novetats de la preinscripció d'enguany és que les famílies monoparentals s'equiparen a les nombroses a l'hora d'optar a una plaça i disposaran de 15 punts extres en cas d'empat. Per acreditar aquesta condició caldrà disposar del títol de família monoparental que tramita el departament d'Acció Social i Ciutadania.

L'oferta de places creix en 23.362 respecte a l'any anterior. A P-3, l'edat en què els nens s'inicien en la vida escolar, l'oferta és de 85.563 places i a primer d'ESO, quan els joves passen de l'escola a l'institut (en el cas de la xarxa pública), de 75.374.

A la ciutat de Barcelona s'ofereixen 178.370 places (1.354 més que l'any passsat), 13.867 de les quals són de P-3. L'oferta per al proper curs s'amplia amb un nou centre d'educació infantil i primària al districte de Sant Andreu, l'escola Congrés-Indians, que començarà a funcionar amb dos grups de P-3. A les escoles bressol públiques de la ciutat, la preinscripció començarà el 3 de maig.

Criteris de baremació

Al marge dels canvis relatius a les famílies monoporentals, els criteris que regulen la prioritat d'admissió als centres amb més demanda que oferta es mantenen respecte als anys anteriors: el que més puntua, amb 40 punts, és l'existència de germans al centre o que els progenitors o tutors legals hi treballin en el moment de la preinscripció.

A continuació, el que prima és la proximitat de l'escola al domicili familiar (30 punts), que es barema a través de les àrees territorials de proximitat. A la ciutat de Barcelona, aquestes àrees es calculen a partir de l'illa de cases on està situat el domicili de l'alumne i inclou els tres centres públics i els tres privats concertats més propers.

Relacionat

RESOLUCIÓ EDU/107/2010, de 27 de gener, per la qual s'aproven les normes de preinscripció i matrícula de l'alumnat als centres educatius per al curs 2010-2011 en els ensenyaments sufragats amb fons públics d'educació infantil, d'educació primària, d'educació secundària obligatòria, de batxillerat, de formació professional, de programes de qualificació professional inicial (PQPI) realitzats pel Departament d'Educació, artístics, esportius, d'idiomes o d'educació d'adults.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal