Decret d'Autonomia de Centres0

841 04/02/2010, 09:39       #Mesa sectorial,

Ordre del dia:

1. Lectura i aprovació, si escau, de l'Acta número 13/2009 corresponent a les sessions del dia 23 de novembre i 16 de desembre de 2009, i de l'Acta número 1/2010 de 20 de gener de 2010.

2.Decret d'autonomia de centres educatius.

1. Lectura i aprovació, si escau, de l'Acta número 13/2009 corresponent a les sessions del dia 23 de novembre i 16 de desembre de 2009, i de l'Acta número 1/2010 de 20 de gener de 2010.

S'aproven sense esmenes les dues Actes i es passa a la discussió del Decret d'Autonomia de Centres.

2. Decret d'autonomia de centres educatius.

Document de treball (Accés restringit)

La part sindical presenta unes esmenes unitàries relatives als primers 19 articles del Títol 1: Exercici de l'Autonomia dels centres que conformen el Servei d'Educació de Catalunya.

Deixant de banda alguns aclariments, les esmenes van en la línia d'eliminar les ambigüitats i els aspectes desreguladors de les condicions de treball del professorat establint un marc normatiu clar, limitant la discrecionalitat tant del Departament com de les Direccions i potenciant la implicació del Claustre de professors i la seva capacitat decisòria a l'hora d'elaborar i dur a terme el Projecte Educatiu del Centre.

El Departament accepta la necessitat de posar límits i, amb matisos, d'assegurar una normativa clara així com que quedi prou explicitada la funció no merament consultiva del Claustre de professors.

Des de la part sindical s'insisteix en que sense la participació activa del Claustre cap Projecte Educatiu reeixirà i ASPEPC·SPS, particularment, defensa la llibertat de càtedra, que no és merament de contingut sinó també didàctica, com a referent primordial tot entenent que potser el treball en equip funcioni en algunes etapes de l'ensenyament però no és mecànicament aplicable a la Secundària que té una especificitat pròpia. El Projecte de Centre no pot menystenir l'autonomia del professor que és qui està a l'aula i és qui sap què i com ha d'ensenyar en cada moment.

La discussió és intensa també pel que fa a l'organització de cada centre. La part sindical demana una normativa explícita que asseguri que hi hagi, com a mínim, els mateixos càrrecs a tots els centres que establia l'antic ROC, mentre que el Departament proposa establir una Disposició Transitòria que asseguri la permanència durant un temps del nombre de complements dels quals disposen els centres fins que la "nova dinàmica" es faci realitat. No s'arriba a cap acord.

Finalment, el Departament es compromet a recollir les observacions sindicals en un nou redactat d'alguns articles tot i que manifesta que, en aquests casos, tractarà d'apropar postures però no renunciarà a alguns principis bàsics. Quedem a l'espera de la nova redacció i de la plasmació de les modificacions acceptades per a la propera reunió.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps

Relacionat

Mesa Sectorial de 27 de gener


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal