Ordre de calendari escolar i Substitucions0

697 29/01/2010, 20:39       #Mesa sectorial,

Resum de la reunió de la Mesa Sectorial de negociació de personal docent no universitari en l'àmbit de l'Administració de la Generalitat de Catalunya del dia 29 de gener de 2010

1- Ordre de calendari escolar.

El Departament es reafirma en la seva intenció de no modificar les ordres previstes per als propers cursos, així com tampoc es modificarà la d'aquest curs. Demana que facilitem la tasca de les direccions si per qüestions organitzatives s'ha de convocar excepcionalment i puntualment el professorat durant la primera setmana de juliol, possibilitat ja prevista a les instruccions d'organització i funcionament. Es reafirma que les vacances de febrer són vacances per al professorat.

També s'afegirà la flexibilitat de la jornada lectiva de l'alumnat de secundària a partir d'una data de juny, que es publicarà a les instruccions d'organització i funcionament de proper curs.

Pel que fa a la jornada intensiva, el Departament expressa la voluntat de negociar, però que vol canviar les regles del joc. Vol treure el debat del centre i passar-lo a la zona d'escolarització o territori, i que decideixi el director del servei territorial, sota determinats criteris. Hi ha d'haver raons objectives, per exemple climatològiques; una petició majoritària de les direccions dels centres, sense necessitat de debat al consell escolar; i ha d'afectar tots els centres del territori. Però al mateix temps no pot obligar tots els centres del territori. També deixa clar que això no afecta els centres de secundària.

ASPEPC·SPS reiterem la nostra exigència que els centres de secundària siguin tractats igual que els de primària en aquest aspecte. Afegim que les mesures del Departament només són de cara a l'aparador, i a més falta concreció.

2- Substitucions.

Es demana que dins l'àmbit territorial preferent s'hauria de tenir la possibilitat de demanar algunes comarques del servei territorial, no necessàriament totes.

Per part del Departament es diu que això podria provocar que algunes places quedessin sempre sense adjudicar, cosa que no es pot permetre. De tota manera, s'estudiarà si hi ha alguna alternativa.

ASPEPC·SPS proposem que les pesones interessades a treballar a qualsevol lloc puguin manifestar-ho. El Departament replica que això implicaria que a més dels deu serveis territorials hi hauria d'haver un altre servei centralitzat per adjudicar les places d'aquestes persones, amb les dificultats tècniques i de recursos que comportaria.

També es demana que s'hauria de permetre escollir de manera directa per part del professorat. El Departament manifesta que aquest dret no està reconegut normativament, a més de la impossibilitat tècnica de fer-ho. Afegeix que els funcionaris en el concurs de trasllats també trien fent una llista de destinacions.

Es demana també que qui ho desitgi pugui demanar només jornades inferior a la sencera, i quines persones disponibles estan disponibles per territori i especialitat. Pel que fa a això darrer, el Departament diu que es pot fer però no online, ni cada dia, però sí periòdicament.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal