CiU lamenta la nul·la sensibilitat del Tripartit en negar-se a mantenir el batxillerat nocturn0

509 10/02/2010, 08:54   

El diputat de Convergència i Unió, Josep Rull, ha defensat avui al Parlament de Catalunya la proposta d’instar el Govern “a mantenir la continuïtat de l’oferta dels ensenyaments de batxillerat nocturn a Terrassa impartits a únicament a l’IES Investigador Blanxart”, proposta que ha estat rebutjada amb els vots en contra dels grups parlamentaris que donen suport al Govern.

Tal com ha destacat “no es pot córrer el risc de desatendre tota una franja de la població que opta o té expectatives de millorar personalment o a través d’aquests estudis. Més quan en una situació de crisi com l’actual, l’augment de l’atur implica també un augment de la demanda de formació”.

En aquest sentit, Rull ha recordat que “quan el Govern afirma que no hi ha prou demanda per a mantenir el Batxillerat nocturn a Terrassa, treballa amb dades de fa 3 anys, que no es corresponen, per tant, amb la realitat actual”.

Segons el diputat nacionalista, “podem entendre la potencialitat que han de tenir els estudis no presencials i més flexibles, però creiem imprescindible que hi hagi el període i les mesures transitòries que afavoreixin el canvi d’un sistema a l’altre, és a dir, que el trànsit no limiti els drets dels estudiants”.

Tal com ha recordat Josep Rull, “l’any 2008 es va produir un profund debat sobre la voluntat del Departament d’Educació de suprimir les ofertes de batxillerat nocturn i ja llavors, des de la ciutat hi va haver una presa de posició inequívoca defensant la seva continuïtat. El debat de l’any passat va tenir com a resultat que es mantinguessin a la ciutat de Terrassa i la seva comarca aquests estudis nocturns impartits a l’IES Blanxart”.

“L’any 2009, novament, es va decidir suprimir allò que tothom considerava consolidat. Tanmateix es va decidir eliminar els primers de Batxillerat, al qual cosa suposa la condemna definitiva en aquesta oferta educativa”, tal com ha denunciat Rull, “amb manca de sensibilitat i, fins i tot, males maneres i prepotència per part del Departament”.

Per acabar, Josep Rull ha denunciat, que “no sembla massa coherent que a Terrassa el Tripartit local defensi la continuïtat del Batxillerat nocturn al Blanxart i al Parlament els mateixos grups del Tripartit defensin exactament el contrari”.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal