Continuació de la negociació sobre el Decret d'Autonomia de Centres0

787 12/02/2010, 18:26       #Mesa sectorial, #LEC,

Ordre del dia:

1. Decret d'Autonomia de Centres.

2. Torn obert de paraules.

1.- Decret d'Autonomia de Centres.

Document de treball (Accés restringit)

Es prosegueix la discussió sobre el Títol 1: Exercici de l'Autonomia dels centres que conformen el Servei d'Educació de Catalunya sense que el Departament lliuri encara, tal i com havia anunciat a l'anterior sessió,nous redactats dels punts més conflictius.

El Departament reconeix que en els últims anys hi ha hagut massa proliferació de projectes, i que de fet només n'hi hauria d'haver un per centre. De tota manera, els projectes d'innovació estan a la LEC i han d'aparèixer al decret. Pel que fa als projectes didàctics, es pot canviar el seu concepte pel d'estratègies curriculars, i eliminar aquesta idea de projecte.

Pel que fa a les normes d'organització del centre, l'Administració reconeix l'ambigüitat de la LEC. Creu que el claustre ha de formular propostes al consell escolar només pel que fa a normes d'organització que afecten funcions del claustre.

Per part d'ASPEPC·SPS es diu que, pel que fa a les modificacions curriculars,es pot admetre l'excepcionalitat, però no normativitzar l'aleatorietat, fins al punt que qui no té el seu projecte diferenciat no és ningú.

El Departament manifesta, literalment, que en instituts concrets on els alumnes d'ESO amb prou feines sap llegir i escriure, arribi el "típic professor especialista" d'una matèria determinada i s'encaparri a ensenyar-los la seva matèria.

ASPEPC·SPS manifesta que aquesta afirmació és inadmissible, atès que tots els alumnes de tots els centres tenen dret a rebre la mateixa formació en totes les matèries, i el que ens hauríem de preguntar és per què hi ha alumnes a ESO que no saben llegir i escriure, de manera que ens hauríem de plantejar que potser aquests alumnes no haurien de ser a l'ESO.

En relació a l'article 20.1, els sindicats proposem que en lloc de "i un cop escoltat el claustre" (en relació a l'estructura organitzativa dels centres), es digui "i segons la formulació del claustre". El Departament es compromet a modificar-ne el redactat.

Pel que fa a la correcció de les faltes "greument perjudicials per a la convivència", proposem eliminar "i si hi ha acord amb la família" per a la suspensió provisional de l'assistència a aclasse de l'alumne. També es modificarà el redactat.

En relació a l'article 29, referent al claustre del professorat, demanem reflectir l'article 146.2.a de la LEC, en el sentit que el claustre formula i aprova el projecte educatiu, la seva modificació i les normes de funcionament i organització i del centre.

Segons el Departament aquest article afecta els centres públics i concertats, que tenen una regulació diferent. Es farà un nou redactat de l'article 48, que és el que es refereix als centres públics.

S'entra a debatre el Títol 2. Pel que fa ja concretament als centres públics, ASPEPC·SPS proposa afegir el coordinador pedagògic en els centres de secundària, i un cap d'estudis adjunt quan escaigui per la diversitat de l'oferta educativa.

El Departament afirma que transitòriament cada centre mantindrà el mateix nombre de complements que ara, i que cada centre decidirà quins òrgans addicionals de govern hi ha d'haver.

ASPEPC·SPS manifesta que no podem confondre autonomia amb autocràcia, i deixar-ho tot a l'aleatorietat del director. És una qüestió de rigor i objectivitat.

El Departament insisteix que el centre ha de decidir i prioritzar allò que és necessari per al centre, però es mostra obert a incorporar el coordinador pedagògic i el cap d'estudis adjunt com figura prescriptiva sota determinades condicions. Donaran resposta la propera setmana.

Els sindicats demanem eliminar la possibilitat que una mateixa persona pugui exercir dos òrgans unipersonals de direcció alhora. El Departament s'ho estudiarà.

Pel que fa al projecte de direcció demanem eliminar la referència al fet que "vincula" l'acció del conjunt d'òrgans de govern, i afegir la participació del claustre per a revisar el projecte educatiu.

El Departament afirma que estudiarà la proposta i proporcionarà un nou redactat.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps

Relacionat

Mesa Sectorial de 3 de febrer

Mesa Sectorial de 27 de gener


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal