Gabilondo planteja elevar fins a 18 anys l’ensenyament gratuït 0

496 16/02/2010, 11:13   

El ministre d’Educació, Ángel Gabilondo, va esbossar ahir en un acte amb les joventuts del PSOE sobre educació i ocupació la idea que el sistema educatiu ha d’assegurar la formació gratuïta fins als 18 anys. No obstant, no va explicar si la gratuïtat fins a aquesta edat, una realitat als col·legis públics, s’ha d’estendre mitjançant concerts amb els privats, com demanen el PP i CiU en les converses que el Govern manté per aconseguir un pacte social i polític per l’educació.

Precisament avui s’acaba el nou termini donat pel ministre a tots els actors (partits, autonomies, sindicats, associacions de pares, patronals, etcètera) per presentar propostes, que seran debatudes en una conferència sectorial amb els consellers autonòmics l’última setmana de febrer.

Gabilondo va matisar que l’oferta de gratuïtat de 0 a 18 anys no significa, en cap cas, que tots els alumnes hagin de ser a les aules, sinó a la formació professional (FP), una assignatura pendent d’Espanya, on el 32% dels joves deixen d’estudiar després de l’educació obligatòria, el 25% d’aquests sense el títol més bàsic, el de l’ESO.

ATURATS SENSE FORMACIÓ

El ministre es va felicitar perquè aquest any hi ha 25.000 persones més que l’any passat a formació professional, però va alertar que d’entre el 30% de joves desocupats n’hi ha 420.000 que «no tenen possibilitats d’inserir-se en el mercat laboral» perquè no tenen formació per accedir a una feina qualificada. «Sense formació, no hi ha futur», va postil·lar.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal