Maragall escenifica la seva rectificació presentant la dimissió a Montilla, que no li accepta0

336 16/02/2010, 11:18   

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha posat aquest dilluns el seu càrrec a disposició del president de la Generalitat, José Montilla, després de la polèmica aixecada sobre la 'fatiga' dels catalans amb el tripartit. Tots dos s'han reunit gairebé una hora al Palau de la Generalitat, i a la sortida, Maragall ha explicat que el president no li ha acceptat la dimissió. El conseller ha rectificat que Catalunya estigui 'fatigada' del tripartit i que el Govern no tingui un projecte de país, després d'assegurar-ho dimecres i ratificar-ho diumenge. Amb aquesta reunió, Montilla i Maragall han buscat tancar la polèmica aixecada a les files del PSC.

Poques hores després del final d'una llarga reunió de la Comissió Executiva del PSC, on hi ha hagut un llarg debat a l'entorn de les afirmacions de Maragall sobre el Govern de la Generalitat i el paper dels socialistes catalans, el president de la Generalitat s'ha reunit amb el conseller d'Educació al seu despatx al Palau amb la voluntat de tancar la polèmica oberta. Maragall s'ha desplaçat fins a la plaça de Sant Jaume amb la intenció de posar el seu càrrec a disposició del president però, després de gairebé una hora de reunió, Montilla no li ha acceptat.

El conseller ha fet una rectificació davant dels mitjans de comunicació de les seves polèmiques afirmacions. 'Sí crec, estic convençut, que el Govern té un projecte de país', ha dit, 'que ha tirat endavant des que va ser elegit i constituït com a Govern'. D'aquesta manera, ha rectificat l'afirmació contrària que va publicar en un article a la premsa aquest diumenge. 'Vull lamentar que, a partir de la literalitat d'un paràgraf en el marc d'un article meu, s'hagi produït una interpretació en perjudici que hagi pogut danyar el Govern del qual formo part', ha assegurat.

Maragall ha afegit no tenir 'cap problema en modificar, si volen en rectificar', una expressió que 'segurament era incorrecta en la seva literalitat, però que formava part d'una reflexió més àmplia que em segueix semblant necessària'. 'Puc dir que es tractava d'una reflexió de registre, no d'anàlisi crític, i una expressió molt especialment ubicada en l'àmbit de la percepció ciutadana, no en cap altra', ha afegit. Maragall ha assegurat que 'estava constatant una cosa, que hem tingut dificultats prou evidents perquè quallés en la consciència dels nostres ciutadans la globalitat del projecte que mirem de tirar endavant'.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal