Un dia de «vaga» per denunciar les continues agressions d´un alumne0

852 18/02/2010, 10:14       #Vaga, #Salut laboral,

Els pares dels alumnes del CEIP Montseny de Breda (Selva) no duran els fills a l'escola el proper dilluns 22 de febrer com a mesura de força davant del Departament d'Educació, a qui demanen accions per evitar les contínues agressions d'un alumne a la resta de nois. Aquest alumne té diagnosticat un trastorn de conducta que el converteix en un noi agressiu, desafiant, desobedient i hostil. El nen ha arribat a trencar les dents a un noi, empenta i provoca ferides als seus companys de classe i el seu comportament genera por entre pares i alumnes. De fet, algun alumne ha hagut de rebre suport psicològic per superar la por a anar a classe. Els pares volen que el departament actuï per 'evitar desastres'.

Els pares asseguren que els conflictes amb aquesta alumne s'arrosseguen des de que aquest noi va començar l'educació infantil al centre. Segons ha explicat el portaveu dels pares afectats, Marc Jaumandreu, el noi 'es creua' i de cop comença a repartir puntades de peu i empentes a qui té més a prop. Amb el pas dels anys, els pares asseguren que les agressions 's'han convertit en quotidianes' i que els alumnes tenen por d'anar a classe perquè poden ser víctimes d'agressions en qualsevol moment inesperat.

El trastorn que pateix l'alumne li va ser diagnosticat tot just l'any passat i, malgrat pren mediació, els pares reconeixen que la situació no ha millorat. Durant els cinc anys que fa que dura el conflicte, el CEIP Montseny ha intentat, amb els recursos propis, poder 'controlar' la situació però ara s'han vist desbordats. 'No pot ser que els nostres fills vagin amb por a classe', denuncia Jaumeandreu que alerta que 'qualsevol dia hi pot haver un desastre a l'escola'. 'El noi posa en perill la integritat física dels alumnes, professors i, fins i tot, del propi alumne afectat', recull una carta que els pares han escrit per denunciar la situació.

Volen més mesures d'Educació

Segons han explicat els pares, el Departament d'Educació és coneixedor del problema que es viu a l'escola i s'ha reunit amb els pares i mestres en alguna ocasió. Però les solucions que els ha donat no han estat suficients, segons denuncia la presidenta de l'AMPA, Eva Lozano.

Segons ha explicat Lozano, el departament va destinar una vetlladora a l'escola perquè fes un seguiment de prop de l'alumne de 9 a 12 del migdia diàriament. 'Aquesta mesura no és suficient perquè l'alumne es pot mostrar agressiu en qualsevol moment, com les entrades o sortides del centre', ha explicat. Aquest curs, el departament va concedir una mestra de reforç al centre i la direcció, conscient dels problemes que hi ha a quart curs, la va destinar a vigilar l'alumne que pateix el trastorn de conducta. Ara bé, aquesta mestra ha demanat la reducció de jornada per maternitat i torna a haver-hi un descobert en el seguiment del noi. Al ser una mestra de reforç, ningú la pot substituir.

'Ens havien garantit un seguiment integral que no s'està donant', lamenta el portaveu dels pares, Marca Jaumeandreu que ha deixat clar que les mesures de protestes van adreçades al Departament d'Educació i que mai són en contra de l'alumne conflictiu. 'La protesta no és contra cap alumnes sinó contra el Departament d'Educació, ja que no atén el problema dels nostres fills agredits ni del propi alumne que pateix el trastorn, que també té dret a rebre una atenció adequada a la seva situació', recull l'escrit que han elaborat els pares.

Jaumeandreu ha reconegut que hi ha 'tibantor' entre els pares de quart curs i la família de l'alumne que pateix el trastorn però que entenen que les mesures de pressió que han iniciat van en la direcció de 'buscar una solució per tothom'. 'Sembla lleig dir-ho però estaríem més tranquils si aquest alumne tingués una escolarització en un centre especial per atendre les seves necessitats', ha dit Jaumeandreu.

Amb vistes al proper dilluns 22, el portaveu dels pares ha indicat que estan pensant en reunir tots els alumnes que no aniran a classe al centre cívic on prepararan activitats paral·leles amb monitores perquè els nens passin el dia com si fossin a l'escola. 'No volem desecolaritzar els nostres fills sinó demanar mesures a Educació', ha remarcat.

L'ACN ha intentat posar-se en contacte amb el delegat d'Educació a Girona, Andreu Otero, però no li ha estata possible.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal