Els sindicats convoquen vaga als centres educatius públics el 17 de març0

705 25/02/2010, 08:44       #Vaga, #Mobilitzacions,

Els sindicats de l'ensenyament públic han convocat una vaga als centres d'educació primària, secundària i batxillerat per al pròxim 17 de març. El departament d'Educació ha respost que la convocatòria no té "base material" i respon a la proximitat d'eleccions sindicals.

Els convocants, USTEC-STES, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT han pres la decisió després que les negociacions amb el departament d'Educació han quedat aturades en la reunió celebrada d'aquest dimecres al matí. El departament s'ha negat a continuar negociant davant l'amenaça de vaga que van fer els sindicats aquest mateix dilluns.

Els sindicats concretaran aquest dijous la seva decisió d'anar a la vaga. Rosa Cañadell ha explicat que els representants del Departament han marxat de la reunió i s'han negat a continuar negociant. Segons Cañadell, aquesta vaga arriba després que no s'hagi rebut cap "resposta positiva" de la conselleria a les seves demandes.

El departament considera "inacceptable" l'aturada

Per la seva banda, el departament d'Educació de la Generalitat considerat la convocatòria de vaga "inacceptable" i ha afirmat mitjançant un comunicat que "no pot entendre ni comprendre" les seves causes. Ha lamentat que la convocatòria s'hagi produït "sense esperar ni tan sols a fer la reunió conjunta de valoració i negociació" de l'esborrany del document final d'acords assolits.

Segons el departament, la vaga no té "base material d'afectació a interessos laborals i professionals" i representa un atac directe i perjudicial per a l'educació catalana. Per la conselleria, l'única explicació de la mobilització és la celebració d'eleccions sindicals la propera tardor.

El departament ha assegurat no entendre que els sindicats del sector públic, coneixedors de la dificultat de la gestió econòmica actual, "protagonitzin una acció d'aquesta envergadura duent al límit la reivindicació econòmica i pressupostària". Tot i això, la conselleria ha anunciat que continuarà treballant en les taules de desenvolupament de la llei d'Educació de Catalunya i ha fet una crida als representants sindicals per tal que assumeixin la seva responsabilitat i desconvoquin la vaga per tornar al procés de diàleg.

Un dels principals punts de desacord entre sindicats i Generalitat és el concepte d'autonomia de centre. La conselleria ha defensat que ha introduït una trentena de modificacions al projecte inicial, i ha afegit que no pot acceptar propostes que entrin "en contradicció flagrant amb la llei d'Educació de Catalunya o la legislació actual de diferents àmbits".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal