Aules digitals a l'escola? 0

792 08/03/2010, 09:50       #Retribucions,

L'aula digital, amb un portàtil per alumne, ens l'han venut com la solució moderna al problema educatiu, i molts ingenus s'ho creuen. Per desgràcia l'adjectiu modern agrada molt a la gent, però amaga quelcom molt pervers, l'estafa. Modern no implica necessàriament millorar, només vol dir canviar, i molt sovint, alterar les coses que ja funcionaven.

Aquest és el cas d'una flamant aula digital que molts aplaudeixen. Doncs analitzi el següent: sense temps de reflexió ni consulta a la majoria d'escoles, ara se'ns volen imposar les aules digitals, tal com ho senten. Sabem que un projecte d'aula digital va fracassar a Suècia, i ara aquí ens diuen que serà la solució; sabem que costarà molt controlar si els alumnes estan connectats a internet o si fan la feina de classe, però ens diuen que per evitar això els docents faran un curset i ja està. Ens diuen tantes mentides! Tot plegat, una altra cortina de fum política.

El debat no és aula digital sí o no, el debat és com resoldre el fracàs escolar flagrant del nostre estat, la qual cosa no comporta un ordinador per alumne. M'explico: tenim el doble de fracàs escolar que la mitjana europea; el doble. El nostre sistema educatiu arrossega un 30% de fracàs escolar; sí, sí, un 30 per cent d'alumnes no assoleixen l'ensenyament secundari obligatori. Aquí cal afegir-hi que el noranta per cent dels alumnes que fracassen pertanyen a famílies, la majoria amb ordinadors, que no dediquen el temps necessari a la seva educació, no pas a escoles sense aules digitals.

El més greu de tot plegat serà la inversió que es preveu, tant familiar com pública, en una època de crisi com la que vivim. Potser això és el que desitja el nostre conseller Ernest Maragall, inversions. Ell és economista, no docent.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal