Una macroagencia avaluarà alumnes, col·legis, professors i directors0

775 15/03/2010, 08:33       #LEC,

La nova Agència d’Avaluació i Prospectiva del Sistema Educatiu (AdA) avaluarà a partir del proper curs als alumnes, col·legis, professors, directors, consells escolars catalans i les administracions educatives, en el marc de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC).

Aquesta macroinstitución anirà de la mà del Consell Superior d’Avaluació de Catalunya -que s’encarrega de l’avaluació dels col·legis-, i serà una eina per valorar transversalment l’estat del sistema educatiu català i realitzar prospeccions sobre el seu parador futur.

Així, l’AdA avaluarà des de l’eficiència de les polítiques de la Conselleria d’Educació, passant per l’equitat del sistema i el rendiment dels seus alumnes. Per a això, haurà d’avaluar constantment a tots els agents del sistema.

No obstant això, aquestes dades no seran totalment públics, per la qual cosa cada família coneixerà la situació dels seus fills i del centre, però no hi haurà rànquings de les millors i pitjors escoles de Catalunya. Es tracta d’una informació per al treball intern de la Conselleria.

De fet, l’AdA serà una mica més que una agència avaluadora, ja que realitzarà diagnòstics sobre el ’statu quo’ del sistema, investigarà noves possibilitats i projectarà les seves possibilitats d’èxit, situant-ho al costat de comparatives internacionals, encara que en cap cas les seves conclusions seran vinculants per a la Conselleria.

Segons va informar avui en roda de premsa el secretari de Polítiques Educatives de la Conselleria d’Educació de la Generalitat, Francesc Colomer, va explicar que aquesta institució, projectada en la LEC, vindrà a ser la “tercera pota” que tanca el cercle de la reforma educativa a Catalunya, que compta amb els projectes de decret d’autonomia de centre i d’adreça.

“Sense avaluació, el sistema no tindria sentit”, va afirmar Colomer, qui va especificar que el proper curs Catalunya començarà a ser avaluada per aquesta agència, encara que va matisar que les investigacions del Consell, com la prova de sisè de Primària, ja constitueixen un “avanç” del que serà.

Els càrrecs directius de la nova agència, que constituirà una personalitat jurídica a part del departament, seran nomenats pel Govern a petició del conseller d’Educació, i el seu personal laboral ho conformaran tant treballadors del departament com a col·laboradors externs que siguin especialistes en la matèria a tractar.

No obstant això, segons els estatuts de l’AdA presentats avui, la institució comptarà amb un comitè científic compromès amb el “rigor” i la “independència” gràcies a un codi deontològic que regula la nova normativa.

El finançament de l’agència ja figura en la memòria econòmica de la LEC per als propers vuit anys, i explicarà, d’entrada, amb uns sis milions d’euros ampliables en els successius contractes-programa que haurà de subscriure amb la Conselleria.

A més, el “avaluador serà avaluat” pel Parlament i la Conselleria, ja que l’AdA remetrà un informe anual al Parlament per rendir comptes; haurà de respondre a dita contracto-programa davant l’administració, i explicar les seves conclusions al Consell Escolar de Catalunya (CEC).


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal