Els directors podran seleccionar docents i tindran un nou plus salarial0

717 15/03/2010, 08:33   

Els directors de col·legis i instituts públics podran seleccionar part del professorat, percebran un nou plus salarial que consoliden en la seua nòmina -el continuaran cobrant quan deixin el càrrec- i podran ser directors professionals. Així ho preveu el projecte de decret redactat per la conselleria d'Educació amb el títol De la direcció dels centres educatius públics i del personal directiu professional docent, al qual ha tingut accés SEGRE.

Hi haurà dos vies per elegir docents. Una d'indirecta per a places fixes, indicant a Educació "llocs docents a cobrir per concurs general per als quals sigui necessari el compliment de requisits addicionals de titulació o de capacitació professional i llocs docents singulars a proveir per concursos específics". L'altra és directa per a places temporals, ja que podran "seleccionar el personal interí per cobrir substitucions temporals entre els candidats que hagin accedit a la borsa de treball" d'Educació.

Per poder ser director, caldrà superar un concurs i un posterior programa de formació. El mandat és de 4 anys, renovable fins a un màxim de quatre mandats. Al final de cada mandat, la seua tasca serà objecte d'una avaluació. Si és positiva, consolidaran en la seua nòmina part del complement que perceben com a directors i cobraran pels dos conceptes. Després del primer mandat, serà del 15%; al segon, del 35%; al tercer, del 55%; i al quart, del 75%. Els directors de secundària cobren un plus d'entre 685 i 995 euros al mes segons la mida del centre, de manera que aquests últims poden consolidar en la seua nòmina un altre plus addicional de fins a 746 euros. A primària, és d'entre 257 i 742 euros, de manera que el plus fix afegit pot arribar a 556. Educació pagarà aquest complement fix ja el mes següent a l'entrada en vigor del decret, i valorarà els mandats "vençuts i amb avaluació positiva" després del final del curs 1999-2000.

El projecte introdueix la figura del directiu professional docent per a professors que superin una acreditació a càrrec d'un òrgan tècnic d'Educació. A més, preveu que hi haurà centres la direcció dels quals quedarà reservada per a aquests professionals, que cobraran un altre plus.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal