Avui vaga contra les polítiques d'Educació 0

643 17/03/2010, 09:11       #Vaga, #Mobilitzacions, #LEC,

Els sindicats de professors USTEC-STEs, CCOO, Fete-UGT i ASPEPC.SPS faran durant tota la jornada una vaga contra les polítiques de la Conselleria d'Educació de la Generalitat, que dirigeix Ernest Maragall.

La vaga, la quarta en dos anys, respon a la seva insatisfacció després d'un mes de negociar sense èxit amb la Conselleria qüestions relacionades amb el Decret d'Autonomia de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i altres aspectes laborals.

Els professors estan descontents amb la partida pressupostària destinada a Educació, la contractació de substituts per un terç de jornada --en comptes de mitja jornada-- i les "elevades" ràtios a les aules catalanes.

La convocatòria de vaga serà una mesura de pressió a la Conselleria perquè tingui en compte els sindicats, sobretot en l'elaboració del Decret d'Autonomia i en la dotació de recursos al sistema educatiu, escomesa en què els professors han volgut implicar les famílies demanant-los que no portin els seus fills als col·legis.

La motivació de la vaga s'ha vist agreujada aquesta setmana després de constatar la Conselleria que tancarà el Batxillerat a 13 instituts de Catalunya per derivar els alumnes a altres col·legis amb més vies d'especialització i oferta disponible.

Els serveis mínims decretats per la Conselleria de Treball de la Generalitat per a la vaga serà del 25% de la plantilla en l'ensenyament 0-3; un professor per cada quatre grups i un membre de l'equip directiu a Infantil i Primària, i un membre de l'equip directiu a Secundària.

VAGA AMB MANIFESTACIÓ

Per fer visible aquesta convocatòria de vaga, així com les seves principals reivindicacions els sindicats de professors i d'estudiants (Sindicat d'Estudiants, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i Associació de Joves Estudiants de Catalunya) complementaran la parada de classes amb una manifestació a Barcelona a les 12.15 hores entre la plaça Universitat i la de Sant Jaume.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal