Educació vol posar en marxa l'agència que avaluarà el professorat el curs vinent0

724 22/03/2010, 07:47       #LEC,

El Departament d'Ernest Maragall ja té a punt els estatuts de la futura Agència d'Avaluació i Prospecció de l'Educació prevista a la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), un organisme que ha d'entrar en vigor el curs vinent i que causa reticències en alguns sectors que veuen perills en la manera d'executar aquest control i exigeixen que també s'apliqui de manera rigorosa a l'administració. El projecte de decret d'aprovació dels estatuts de l'agència es va publicar el 3 de març al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i està en exposició pública perquè s'hi puguin presentar al·legacions -aquest període s'allargarà 20 dies hàbils, a partir de l'endemà de la seva publicació al DOGC-.

L'avaluació, la informació i la recerca seran les tasques principals de la nova agència, segons informa el Departament en el seu bloc a Internet. També explica que la finalitat d'aquest ens públic amb personalitat jurídica pròpia és "contribuir a l'excel·lència del sistema educatiu i a l'èxit educatiu i acadèmic de tot l'alumnat".

En aquest punt del procés, la Conselleria vol aprovar els estatuts per garantir l'autonomia de la futura Agència d'Avaluació i Prospecció de l'Educació i definir-ne tant les funcions com l'estructura organitzativa, les eines de gestió, el funcionament i els règims jurídic, econòmic i pressupostari. Quan s'hagi tancat l'exposició pública i resolt les al·legacions, s'aprovaran els estatuts i l'agència podrà entrar en funcionament.

Des que es va conèixer aquest punt de la LEC, s'han sentit veus crítiques amb la creació d'aquesta agència, ja que algun sector s'ha mostrat suspicaç amb la manera com es durà a la pràctica el control i l'avaluació als centres, les seves direccions i docents; alhora que ha reclamant que també s'exerceixi una acció de control en tots els estaments de l'administració. Això últim està recollit en el projecte publicat al DOGC, a més de l'obligació d'informar periòdicament el Parlament i el Consell Escolar de Catalunya.

La mateixa informació que el Departament d'Educació va publicar al seu bloc la setmana passada permet observar, a través de comentaris d'usuaris, una mostra del debat obert al voltant de les funcions i l'efectivitat de l'agència. La primera aportació celebra la creació d'aquest ens argumentant que considera oportú avaluar la tasca dels docents. Atres, en canvi, pregunten "qui avalua als avaluadors?" o suggereixen que l'Agència estigui formada per "professors en actiu, a les aules de veritat amb alumnes de veritat". I un internauta més qüestiona la conveniència d'invertir en crear aquest ens, "amb tan pocs recursos que es destinen a Educació", diu.

Des del Departament d'Educació responen comentaris com aquests remarcant que l'Agència haurà de retre comptes al Parlament i signar un contracte programa amb la Conselleria, de manera que haurà de "complir un doble compromís: el de la transparència política i el de l'eficiència de recursos". També aclareix que encara no en poden concretar la composició i justifica invertir en la seva creació perquè "ajudarà a optimitzar els recursos necessaris per aconseguir (...) un sistema de qualitat".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal