Sóc responsable, per això vaig fer vaga 0

722 22/03/2010, 07:49       #Vaga, #Mobilitzacions, #LEC,

Sí, això mateix! Vaig fer vaga perquè, com a ensenyant, sóc responsable. No pas de tots els mals, desgràcies i fracassos de l'educació –com alguns volen fer creure. N'estic tipa d'estar sempre sota sospita... Es veu que la presumpció d'innocència en molts casos no es dóna quan es parla de la feina que fem mestres i professors. Ni tan sols el conseller ens l'aplica!

Modestament, sí que sóc responsable dels meus errors o de la poca traça en la meva feina a l'aula i fora d'ella (que cada vegada n'hi ha més!) De fet, no em considero pas menys responsable que el conseller Maragall... Per més que, com ja ens hi té acostumats, tiri pilotes fora carregant les culpes sobre els qui sí coneixem de primera mà les trinxeres del món de l'ensenyament i hi suem, patim, lluitem i, fins i tot, gaudim cada dia. Al contrari, Sr. Maragall: si faig vaga és justament per sentit de la responsabilitat. Perquè, justament, crec que, com a ensenyant, però també com a mare, sóc culpable si, quan les coses no es fan prou bé, em limito a mirar cap a l'altra banda i a entomar el que vingui sense exercir el meu dret legítim a dir-hi la meva.

Més enllà de protestar pels encerts i desencerts d'una nova llei d'educació (la LEC) que aporta canvis necessaris i oportunitats úniques –juntament, cal dir-ho, amb clarobscurs que caldria definir i matisar bé–, el que em mou és la indignació per les maneres. Per les males maneres a l'hora de negociar, a l'hora d'explicar, a l'hora d'imposar i a l'hora de criticar-nos! No tinc dret a dir prou?


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal