Una nova sentència favorable als nostres serveis jurídics: expulsió no legal de la Borsa d'interins0

1160 25/03/2010, 11:39       #Serveis Jurídics, #Interins i substituts,

Amb data de 2 de març de 2010, el Jutjat Contenciós núm 12 de Barcelona ha dictat sentència estimant la demanda interposada pels serveis jurídics d'ASPEPC·SPS en representació d'una professora interina que el Departament havia fet fora de la borsa de treball per "incapacitat evident per a exercir la docència" (aquest és un dels motius de baixa de la borsa d'interins segons el Decret 133/2001 de 29 de maig).

VALORACIÓ SINDICAL. UN CAS QUE FEIA PUDOR.

A partir de la sentència, s'obren tot un seguit d'interrogants que apunten a la mala fe de la directora i de la inspectora que va elaborar l'informe negatiu:

  • Com es pot ser plenament capaç per a exercir la docència en set instituts i no en el que fa vuit?
  • Com pot ser que una directora s'entesti a fer obrir un expedient a una professora per "incapacitat per impartir classes" i el curs següent un nou director confirmi a la professora en el mateix centre?
  • Com es permet que una inspectora generalista elabori informes negatius d'una docent a partir de l'assistència a una sola hora de classe de 25 alumnes d'ESO precisament en la franja horària posterior a l’esbarjo?
  • Com s'atreveix una inspectora que no té la titulació per a impartir classes de llengua estrangera a criticar i valorar les programacions didàctiques d’aquesta matèria i la manera d’ensenyar-la?
  • Com s'explica que mentre la cap de departament valora correctament la tasca de la professora, paral·lelament la directora perseveri a enfonsar-la per la via d’un expedient?
  • Per què la inspectora no va demanar els informes d'aquesta professora a d’altres directors?
  • I encara més greu: quan se li van aportar informes favorables, per què no els va tenir en compte?

Serà això una pràctica que esdevindrà "normal" amb els Decrets d'Autonomia de Centres i de Direccions? Molt probablement. Més d'una vegada ens haurem de veure davant dels tribunals? Si és així, hi serem.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal