El Consell Escolar avala el decret d’autonomia de centres 0

727 26/03/2010, 10:57       #LEC, #Autoritat pública,

El Consell Escolar de Catalunya, principal organisme assessor del Departament d’Educació format per representants de l’Administració, la comunitat educativa i altres entitats socials, va avalar ahir per 27 vots a favor, quatre en contra i tres en blanc el decret d’autonomia de centres.

El Consell Escolar de Catalunya, principal organisme assessor del Departament d’Educació format per representants de l’Administració, la comunitat educativa i altres entitats socials, va avalar ahir per 27 vots a favor, quatre en contra i tres en blanc el decret d’autonomia de centres. Aquesta norma, una de les que desenvolupen la llei catalana d’educació (LEC), ha estat una de les que més polèmica han suscitat entre els docents, especialment entre els sindicats que els representen, que han mostrat insistentment el seu rebuig perquè consideren que aquest futur decret «desregula l’ensenyament públic» i suposa «un pas cap a la privatització».

USTEC, CCOO, UGT i ASPEPC·SPS mantenen que la futura reglamentació «margina els claustres de professors en les decisions importants» i impedeix que s’efectuï «una gestió democràtica i participativa». La consellera, en canvi, defensa que el decret permetrà que cada escola i institut pugui dissenyar una normativa interna a la seva mida, cosa que millorarà l’organització i repercutirà en una formació més adequada per als alumnes. Els centres públics i els concertats, per exemple, seran sotmesos a un examen de resultats, efectuat per una agència d’avaluació de nova creació.

MOTIU DE VAGA / Aquest i altres aspectes del decret formen part dels motius que van portar els sindicats a convocar (amb escàs èxit) una vaga la setmana passada. Tampoc és del seu grat el decret de direcció de centres que Educació ja té preparat i amb el qual la conselleria pretén reforçar i prestigiar el càrrec de director, que serà considerat «autoritat pública».

Una vegada siguin designats, els directors exerciran de cap de personal, i podran incoar expedients i proposar llocs de treball. Seran avaluats anualment i ocuparan el càrrec durant quatre anys, que es podrà renovar fins a completar un període de quatre mandats seguits.

Tots els docents amb plaça de funcionari podran optar a aquesta funció, cobrant un 15% més el primer quadrienni, un 35% més el segon, un 55% més el tercer i un 75% més si compleix els 16 anys al càrrec. Educació negocia amb les universitats perquè ofereixin postgraus de direcció escolar.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal