Un manual mostra als docents britànics quan s’ha d’usar la força0

840 07/04/2010, 09:16   

El codi difós pel Govern aclareix com actuar en una situació conflictiva. La guia recorda que es pot intervenir si un nen desobeeix constantment.

La indisciplina a les escoles britàniques és un motiu constant de preocupació entre la comunitat educativa, que alerta que el problema s’ha vist agreujat els últims anys. Segons un recent sondeig de l’Associació de Professors, els docents pensen que el comportament a les aules és pitjor que fa un lustre, amb nens de tan sols 5 anys que actuen d’una manera intimidatòria i violenta. Amb l’objectiu d’aclarir la confusió existent entre el professorat sobre què ha de fer i què pot fer quan es troba davant una situació problemàtica, el ministre d’Escoles, Infància i Famílies, Ed Balls,va donar a conèixer ahir un codi de conducta que especifica que es pot fer ús de la força en certes situacions. I també que no es requereix el permís dels pares per registrar l’alumne per buscar si porta armes, alcohol o drogues.

Els mitjans de comunicació s’han fet ressò de la por que senten els mestres a l’hora de fer servir la força (a la qual poden recórrer no per castigar però sí per contenir) per temor que els pares emprenguin accions legals contra ells. Els docents expliquen que és habitual sentir: «Si em toques, la meva mare et denunciarà». Balls va reconèixer que «en ocasions hi ha el mite que la política apropiada és que no hi hagi cap contacte» entre estudiants i docents, «però això és ridícul». Davant de les baralles o el fet que un alumne es negui a abandonar l’aula «la llei és molt clara», va explicar Balls. Així doncs, el codi és «una ajuda perquè [el professorat] no tingui por de fer servir les seves competències» i a més dóna exemples de quan s’han d’exercir. Com quan s’ha d’intervenir en una baralla o en defensa pròpia, davant el risc que un alumne es faci mal o si s’estan atacant les instal·lacions o el material escolar. També es pot aplicar quan un nen els desobeeixi constantment o davant la interrupció continuada de la lliçó o una activitat.

TRANQUIL·LITZAR ELS EDUCADORS

El ministre va buscar així tranquil·litzar els educadors davant els quals va presentar la guia, reunits a Birmingham per al congrés anual del NASUWT, l’agrupació de sindicats que els representen. Diversos sindicats havien mostrat el seu malestar per fets que consideren que són el qüestionament continu de la seva autoritat. D’una banda, la revocació, per part del consell rector d’una escola, d’ordres d’expulsió aprovades pel director del centre. De l’altra, el fet que en algunes escoles els alumnes participin en el procés de selecció d’un nou professor, a qui poden preguntar «qüestions humiliants» durant l’entrevista per obtenir la feina.

La guia va ser ben rebuda per la secretària general del Sindicat Nacional de Professors (NUT en les seves sigles en anglès), Christine Blower, que va afirmar que tot aquest conjunt de mesures «no són per castigar, sinó per poder contenir i evitar que passi un fet» que posaria en perill algú. No obstant, segons afirma el Partit Conservador, «publicar una altra vegada el codi existent» no resoldrà el problema.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal