Els pares reclamen participar en les avaluacions i les tutories0

767 09/04/2010, 09:29   

La Federació d'associacions de Pares d'alumnes de Catalunya (FaPaC) ha reclamat al conseller d'Educació, Ernest Maragall, que el Departament els permeti tenir un paper actiu real a la comunitat educativa, participant en les avaluacions, les tutories, els consells escolars i en qualsevol altra via de participació possible.

Entre les prioritats de la nova presidenta de la FaPaC a Catalunya, la gironina Imma Fuyà, hi ha aconseguir aquest objectiu, així com també que les associacions de mares i pares d'alumnes deixin d'assumir tasques purament gestores.

En aquesta mateixa línia, la màxima responsable de la FaPaC es vol entrevistar amb el president del Consell Escolar de Catalunya, Pere Darder, per demanar-li una major representació per a la seva federació. En l'actualitat, la FaPaC hi té un sol representant, el mateix nombre que altres organitzacions de pares i mares com Fapaes i Fapel, amb menys AMPA associades a ?Catalunya. Imma Fuyà va reivindicar que el volum d'associacions englobades a la FaPaC -més de 2.000- justifica augmentar la seva presència al Consell Escolar de Catalunya. Si fos així, la presidenta de la Federació va argumentar que tindrien la possibilitat de seguir de manera adequada totes les comissions de treball, perquè ara els resulta molt complicat estar al dia de tot.

Pel que fa a la petició d'estar presents en totes les vies de participació possibles, Imma Fuyà va afirmar que "com a membres de la comunitat educativa, volem poder participar en les avaluacions en general, com a mínim tenim dret a ser informats i ser part activa".

La presidenta d'aquesta organització es va referir d'aquesta manera als diferents tipus d'avaluacions que sol·licita el Departament d'Educació per conèixer el funcionament de diferents àmbits educatius, ja sigui per valorar si l'alumnat assoleix o no les competencies bàsiques, per avaluar els equips directius o la comunitat educativa; i va afegir que "la FaPaC hauria d'avaluar i ser avaluada". Sobre aquest últim aspecte, Imma Fuyà va remarcar que "som els primers que volem ser avaluats com a Federació, volem que hi hagi una tasca avaluativa que reconegui les tasques que s'estan fent als centres".

La representant de la Federació d'associacions de pares ?d'alumnes a Catalunya va defensar el dret dels pares a accedir a tota la? ?informació relacionada amb els seus fills, cosa que a vegades no ?aconsegueixen quan demanen reunir-se amb els seus tutors. Per exemplificar en quins termes volen participar a les tutories, Imma Fuyà va recórrer a un cas concret: els informes d'avaluació que reben no inclouen cap nota del tutor ??explicant-los els motius pels quals el seu fill ha suspès alguna assignatura, una informació que voldrien tenir. La darrera assemblea general de la FaPaC, celebrada el 27 de març a Barcelona amb l'assistència de més de 400 persones de 100 AMPA, va escollir Imma Fuyà com a nova presidenta; responsabilitat a la qual arriba després de presidir la federació a Girona durant més de quatre anys. Fuyà també representa l'entitat al Consell d'Educació Municipal de Girona, al Consell Escolar Territorial i a la Fundació Escola Empresa del Gironès.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal