Reclamen un ascensor per a una alumna en cadira de rodes i Educació diu que no té pressupost0

763 12/04/2010, 09:13       #Salut laboral,

L'associació de pares d'alumnes de l'escola pública Pérez Sala de Vilassar de Mar va denunciar que el Departament d'Educació ha rebutjat la petició d'instal·lar un ascensor al centre per facilitar la mobilitat d'una alumna que va en cadira de rodes.

La nena començarà el mes de setembre vinent el primer curs de primària, moment en què s'haurà de traslladar amb els seus companys a l'edifici on hi ha els alumnes d'aquest nivell, que no disposa d'ascensor. Per aquest motiu, el desembre passat el consell escolar va sol·licitar a Educació la instal·lació de l'aparell. Malgrat que en un principi la Generalitat s'havia compromès a dur a terme l'obra, l'associació de pares va assegurar que, al gener, els havien comunicat que renunciaven a instal·lar-lo per problemes de pressupost. Daniel Grèbol, de l'AMPA, va explicar que l'alumna, afectada per una distròfia muscular degenerativa, no podrà entrar a l'edifici. A més, recorda que la nena està escolaritzada des de P3 sense problemes i lamenta la situació, tenint en compte que fa anys que és vigent una normativa de la Generalitat que insta a eliminar les barreres arquitectòniques dels edificis públics.

Per la seva banda, el director dels serveis territorials del Maresme, Josep Maria Fernández, va afirmar que no s'ha descartat completament adaptar el centre educatiu, encara que, de moment, es plantegen mesures alternatives que farien possible l'escolarització de l'alumna; una solució que consisteix a redistribuir completament tots els nens de l'escola, de manera que els grups de primer i de segon es traslladin a l'edifici que sí que té ascensor. Daniel Grèbol manté que la proposta comportarà canviar de lloc la meitat dels alumnes del Pérez Sala i que no resol el problema.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal