El govern central no porta la llei d'educació al TC0

655 16/04/2010, 08:48       #Mobilitzacions, #LEC,

L'executiu espanyol va fer ahir marxa enrere en les seves reserves sobre la constitucionalitat de catorze articles de la llei d'educació i, finalment, no portarà aquesta norma al Tribunal Constitucional. El secretari de polítiques educatives del govern de la Generalitat, Francesc Colomé, va aconseguir tancar amb representants de diversos ministeris -Educació, Economia i Política Territorial- un acord interpretatiu que esvaeix els recels de l'executiu de Zapatero sobre el contingut d'alguns punts d'aquesta norma aprovada al Parlament de Catalunya per PSC-ERC i CiU, segons van assegurar a l'AVUI fonts coneixedores de la negociació.

La tardor passada, el gabinet de Zapatero va demanar al conseller d'Educació, Ernest Maragall, parlar sobre alguns articles de la LEC adduint un conflicte de competències. L'executiu central va redactar un document on qüestionava el blindatge que fa la norma contra el decret de la tercera hora de castellà a les escoles, la mobilitat dels funcionaris i els currículums, alhora que adduïa vulneracions puntuals de la LEC a la llei orgànica d'educació i en disposicions reglamentàries. És a dir, posava en entredit el moll de l'os de la llei catalana.

Reunions a Madrid

Maragall s'ha vist diverses vegades amb el ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, per llimar diferències, tot defensant que la LEC respecta l'Estatut i la Constitució. Colomé, però, ha tingut un paper actiu en la negociació tècnica amb múltiples contactes interdisciplinaris amb el govern de Zapatero al llarg d'aquests mesos. El termini de l'executiu espanyol per esgotar la via del diàleg abans de recórrer al Constitucional s'exhauria demà. L'acord es basa en la interpretació d'alguns preceptes que no comportarà la modificació de la LEC, que va ser votada a la cambra catalana l'any passat. L'executiu català seguirà, per tant, amb el desplegament d'aquesta norma via decrets.

Precisament, la federació nacionalista havia lamentat l'actitud del govern de Rodríguez Zapatero. La diputada de CiU Irene Rigau havia criticat el secretisme de l'executiu català en aquestes converses alertant que podien acabar en una retallada, o fins i tot en la seva suspensió.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal