Maragall afirma que la vaga és una decisió 'sense cap fonament real'0

780 19/04/2010, 09:09       #Vaga, #Mobilitzacions, #LEC,

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha afirmat, aquest divendres a Santpedor (Bages), que la decisió dels sindicats de l'ensenyament de convocar una nova vaga de l'escola pública per al proper 18 de maig és una decisió 'sense fonament real'. Maragall ha expressat que 'no és partidari' de la vaga, ja que 'no té fonament' en 'cap qüestió, ni laboral ni tampoc professional que justifiqui la interrupció d'un servei públic i essencial' com és l'educació.

Segons el conseller, la vaga representarà un 'perjudici directe i greu', sobretot 'per a l'escola pública'. A banda de la vaga del 18 de maig, els sindicats també van anunciar-ne una altra per l'inici del curs vinent, concretament el 28 de setembre.

D'altra banda, el conseller d'Educació s'ha mostrat satisfet de la decisió del govern espanyol de no portar la Llei d'Educació de Catalunya al Tribunal Constitucional. Per Maragall, aquesta decisió ha estat fruit d'uns 'treballs laboriosos que han donat resultats positius'.Amb aquesta decisió, ha expressat Maragall, la llei queda 'íntegrament vigent', 'no es toca ni una sola coma' i, per tant, 'estem en les millors condicions per desplegar-la amb tota la seva potència', ha conclòs. Els dubtes del Ministeri d'Educació respecte la LEC se centraven bàsicament en dos punts. D'una banda, el govern espanyol posava en dubte les competències de Catalunya en relació a la creació d'un cos docent propi. El segon aspecte conflictiu està relacionat amb l'autonomia curricular que la LEC atorga als centres educatius i que, segons Madrid, podria envair també les competències lingüístiques. Maragall ha afirmat que amb la decisió de no presentar recurs en el camp curricular, de 'com definim les competències bàsiques' i 'el camí per assolir-les' i la possibilitat de 'crear cossos propis que permetin, des del punt de vista de condicions d'accés a la professió docent, exigències de qualitat', fa que 'estiguem en les millors condicions de disposar d'un model educatiu propi que respongui també de les expectatives i exigències del país'.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal