Manifest de Ricardo Moreno Castillo: Per un retorn al sentit comú en l'ensenyament0

1934 19/04/2010, 10:20       #Mobilitzacions, #LOGSE, #LOE, #Autoritat pública,

manifiestoAmb el suport d'ASPEPC·SPS, membre fundador de la Federación estatal SPES (Sindicatos de Profesores de Enseñanza Secundaria)

Els sotasignats volen fer pública la seva preocupació davant de l’imparable deteriorament de l’educació a Espanya i proposen una nova llei d’educació que contempli el següent:

1. Un batxillerat considerablement més llarg que l’actual. És una injustícia que, en nom d’una falsa equitat, es privi els bons estudiants d’un batxillerat seriós i exigent perquè aquells que no ho són no es sentin discriminats.

2. Un centre d’estudi no és un simple lloc de permanència, és un lloc de treball. I com no hi ha qualitat sense exigència, considerem que la promoció automàtica ha de ser eliminada, per tal d’evitar que passi de curs qui no hagi estudiat ni s’hagi esforçat. També creiem necessària una prova general externa al final de l’ESO i una altra al final del batxillerat.

3. El retorn a la disciplina a les aules, per tal que el dret d’aquells que volen aprendre estigui sempre per sobre dels qui boicotegen la classe i els drets de l’alumne agredit per sobre dels de l’alumne agressor. Per això és indispensable el reconeixement del professor com a autoritat pública i acceptar sense complexos que el professor ha de ser qui mana a la classe.

4. Considerem que la pedagogia no és una ciència sinó un llenguatge sense contingut que ja ha fet molt mal a l’ensenyament. Per aquesta raó, la formació dels futurs professors ha d’estar a càrrec, exclusivament, de les facultats de les especialitats corresponents.

5. Que en la promoció professional del professorat es valori de veritat el saber. Actualment, per exemple, per accedir a una càtedra es valoren més els cursets i càrrecs directius que els mèrits acadèmics, els llibres i les publicacions. I per bones que aquestes puguin ser, no compten absolutament gens a l’hora de reconèixer els complements de productivitat. Per cobrar-los és indispensable realitzar uns cursos la majoria dels quals són inútils i allunyats de la realitat de les aules. Avui en dia, en el món de l’ensenyament, el saber i l’excel·lència són perseguits i menyspreats.

6. Per tal que aquesta nova llei sigui possible és indispensable, en primer lloc, que aquells qui elaboraren la LOGSE i la LOE reconeguin d’una vegada el monumental error i la necessitat de rectificar i, en segon lloc, arribar a un pacte d’estat per deixar l’educació al marge de la contesa política. A continuació, cal nomenar un comissió amb representants de tots el partits per a l’elaboració d’una nova llei d’educació. Els membres d’aquesta nova comissió han de ser professors, no pedagogs, i els partits han de procurar nomenar els seus representants en funció de la seva vàlua professional, no de la fidelitat política.

Elaborat per Ricardo Moreno Castillo (autor del Panfleto Antipedagógico)

Afegeix-te, a http://spes.org.es


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal