Educació ofereix diners a les escoles a canvi de retallar plantilla0

684 26/04/2010, 09:05   

Més recursos econòmics a canvi de retallar plantilla. Aquesta és la proposta que el departament d’Educació ha plantejat a mitja dotzena de col·legis de la província de Lleida, així com a altres de la resta de Catalunya, com a mesura de contenció de la despesa en el marc de la crisi actual.

L’oferta se centra només en els centres d’atenció preferent (escolaritzen un elevat nombre d’immigrants i alumnes desfavorits) que aquest any han iniciat un pla d’autonomia, que són tres de la capital del Segrià i almenys tres de diferents comarques lleidatanes. Segons van confirmar alguns dels col·legis en qüestió, Educació els ha plantejat renunciar a un docent demitja jornada, equivalent a quinze hores de classe setmanals, a canvi de rebre 15.000 euros que podrien destinar als projectes que cada centre consideri convenients.

Almenys dos d'aquests col·legis han rebutjat la proposta. Afirmen que prefereixen mantindre tota la plantilla i argumenten que, encara que tinguessin aquests recursos addicionals, no podrien desenvolupar els projectes amb un docent menys. La direcció d'un dels centres d'atenció preferent de la capital va assegurar que el departament els va explicar que aquesta mesura afectaria només el primer any de desenvolupament del seu pla d'autonomia (té vigència fins al 2014). Una altra de les escoles que també va confirmar haver rebut l'oferta de la Generalitat va assenyalar que els recursos econòmics sempre són necessaris. No obstant, va indicar que "les persones són més importants".

Per la seua part, els sindicats del sector de l'ensenyament denuncien des de fa dies una possible retallada en els serveis educatius complementaris. Apunten que afectarien especialment el personal destinat al reforç de llengua i cohesió social, centres de recursos pedagògics, així com algun equip d'assessorament. Així mateix, fonts sindicals van assenyalar que el personal dels equips d'assessorament en llengua i cohesió social (treballen juntament amb els docents en les aules d'acollida d'immigrants) ja s'ha vist reduït aquest curs als centres de la província de Lleida, al passar de 21 a 14 persones. I temen que aquests es retallin a la meitat. En aquest sentit, Educació va matisar que no es tracta de retallades perquè aquests treballadors són funcionaris en comissions de serveis i no perden la feina, sinó de recol·locacions. Una portaveu d'Educació va detallar que a l'haver arribat aquest curs menys immigrants són necessaris menys serveis de llengua i cohesió a les aules. Aquesta portaveu no va valorar l'oferta de 15.000 euros a col·legis a canvi de retallar plantilla.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal