CiU denuncia que Educació ha de tancar grups de batxillerat per mala planificació0

797 29/04/2010, 09:03   

Rigau lamenta que “es retallen places de batxillerat allà on es creen places de directors de zona” i adverteix al Conseller que “una cosa és el temps de l’educació i una altra el temps de la política, però vostè no ho ha entès”

La diputada de CiU, Irene Rigau, ha portat avui al Ple del Parlament la polèmica sobre el tancament de centres públics que ofereixen batxillerat, el proper curs escolar. La diputada nacionalista ha preguntat al Conseller Maragall en la sessió de control al Govern sobre aquesta decisió, després que aquest matí el propi Conseller ha anunciat el tancament de 80 grups de batxillerat per manca de demanda.

La diputada nacionalista ha denunciat que “les decisions del Conseller Maragall entren en contradicció amb el compromís adquirit pel President Montilla d’oferir més formació als joves”.

Segons Irene Rigau, “la qualitat no és el motiu dels tancaments, com diu el Conseller Maragall, ja que els centres que es tancaran poden acreditar la seva qualitat, sinó que el Departament es veu obligat a eliminar places de batxillerat per la seva mala planificació dels recursos humans i per problemes de pressupost”.

Tal com ha explicat la direcció general d’Educació i ha recordat avui la diputada nacionalista, “no hi haurà augment de pressupost pel curs 2010-2011, però és evident que es necessitaran més de 1000 professors més pel curs vinent”. És per això, que “les necessitats pressupostàries hauran de sortir de les retallades, enlloc d’eliminar càrrecs de confiança”.

Irene Rigau ha lamentat també, que segons les dades ofertes aquest matí pel Conseller, “les zones educatives més desafavorides són les més afectades per les retallades de places públiques en els instituts d’una línia de batxillerat”.

Rigau ha destacat, a més, que “en aquestes zones educatives es retallen places pels estudiants, però es creen directors de zona”. En aquest sentit, Irene Rigau ha advertit al Conseller Maragall, que “una cosa és el temps de l’educació i una altra és el temps de la política, però vostè no ho ha entès”.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal