Educació confirma la supressió del batxillerat en vuit instituts de Barcelona0

972 30/04/2010, 10:26   

La presentació, ahir, de l'oferta de places públiques per al curs 2010/2011 va servir per acabar de confirmar el que ja se sabia: l'eliminació del batxillerat en vuit instituts de Barcelona i en tres més de la resta de Catalunya, on en total se suprimeixen 64 grups amb vista al curs vinent. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va justificar la supressió de centres i places en el fet que no era «acceptable» mantenir alguns grups amb pocs alumnes. L'oferta total serà de 64.732 places.

L'IES Miquel Tarradell, l'IES Montjuïc, l'IES Gal·la Placídia, l'IES Collserola, l'IES Flos i Calcat, l'IES Roger de Flor, l'IES Rambla Prim i l'IES Sant Martí de Provençals. Aquests són els vuit centres barcelonins que a partir del curs vinent no tindran oferta de batxillerat. La confirmació, ahir, d'aquesta reestructuració no va suposar una sorpresa perquè ja feia unes quantes setmanes que es coneixien les intencions del Departament d'Educació d'eliminar el batxillerat en alguns instituts. A banda dels barcelonins, també es queden sense batxillerat l'IES Fòrum 2004 de Sant Adrià de Besòs, l'IES Horticultura de Reus i l'IES Escola del Treball de Lleida. Finalment, Educació ha decidit congelar com a mínim un any la desaparició d'aquest ensenyament postobligatori a l'IES Pedraforca de l'Hospitalet de Llobregat, a l'IES La Ribera de Montcada i Reixac i a l'IES La Pineda de Badalona. A banda dels centres esmentats, Educació suprimirà també grups en 53 instituts més del territori català. Per contra, en 46 instituts s'hi oferirà una línia més.

L'eliminació d'aquestes línies de batxillerat ja va tenir ahir la resposta d'una comunitat educativa que des del principi no accepta la reestructuració. La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (FAPAC) va expressar que el tancament de línies de batxillerat «agreujarà els riscos de segregació escolar en moltes zones educatives desfavorides», algunes de les quals han quedat afectades per aquesta decisió. Ernest Maragall va negar que la reducció tingui efectes socialment negatius i es va comprometre a treballar perquè cap alumne es quedi sense cursar aquests estudis per haver de canviar d'institut. El conseller va ser contundent quan va afirmar: «No ens podem conformar amb l'existència de centres en els quals es penja un cartell que diu que hi fan batxillerat, però que no són més que succedanis.» D'altra banda, Maragall va anunciar la voluntat de remodelar els actuals estudis de batxillerat per tal que els estudiants puguin optar per triar més assignatures dins de cada modalitat, un canvi amb què s'intentaria fer més atractives aquestes línies d'ensenyament.

L'acte d'ahir també va servir per presentar l'oferta de places de formació professional per al pròxim curs. El nombre de places ofert serà de 76.887 i es posaran en marxa 54 nous cicles formatius en 43 instituts de Catalunya.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal