Només ASPEPC·SPS demana que també els professors siguin "autoritat pública"0

1118 04/05/2010, 10:04       #Mesa sectorial, #LEC, #Autoritat pública,

Ordre del dia:

1. Decret de la direcció dels centres educatius públics i del personal directiu professional docent.

2. Torn obert de paraules.


D'acord amb el procediment acordat, la part sindical comença a fer les seves consideracions sobre l'esborrany de Decret de direccions.

Article 1: Demanem la supressió de "[l'objecte d'aquest Decret és] el règim jurídic específic de la condició de directiu professional docent". El Departament s'hi nega.

Article 2.1: Demanem que on diu "la implementació del projecte de direcció orienta i vincula l'acció del conjunt d'òrgans...", substituir "projecte de direcció", per "projecte educatiu". El Departament s'hi nega.

Article 2.2: Demanem si quan diu que "l'exercici de la direcció per part de personal directiu professional docent comporta ... desenvolupar aquelles altres [funcions] que específicament se'ls atribueixin", implica la contractació econòmica, el Departament diu que sí. Quan es comenta el tema de la contractació de personal, el Departament diu que ja s'hi arribarà.

Article 2.3: Afegir que la direcció ha de retre comptes també al Claustre. El Departament ho estudiarà. Demanem a què es refereixen quan es parla de retre compte dels resultats obtinguts, i no rebem cap resposta clara.

Article 3.2: Afegir que les funcions de la direcció s'exerceixen també "en el marc de la normativa vigent". El Departament ho cosidera innecessari.

Article 4.1: ASPEPC·SPS exigeix que tot el professorat tingui la cosideració d'autoritat pública i gaudeixi de presumpció de veracitat en els seus informes i d'ajustament a la norma en les seves actuacions, igual que la direcció. Manifestem que en cas contrari el professorat quedarà en una clara indefensió, i que és una evidència que s'han produït moltes arbitrarietats per part d'algunes dieccions que han estat revocades pels jutjats. ASPEPC·SPS és l'únic sindicat que ho demana. USTEC-STEs manifesta explícitament que ells no ho volen, mentre que CCOO i UGT no diuen res.

El Departament manifesta que demanarà als serveis jurídics si això és possible.

Subsidiàriament, es demana acotar aquesta facultat de la direcció, afegint "tret de les seves funcions com a cap de personal".

Article 4.3: Es demana quines seran les funcions dels inspectors a partir d'ara, a no ser que sigui només per dur les proves de competències bàsiques als maletins. El Departament al·lega que les seves funcions estan recollides a la LEC.

Article 6.a). Denunciem que sigui la direcció qui formuli i presenti al Claustre la proposta de projecte educatiu, sense que quedi clar que aquest l'ha d'aprovar. Quan el Departament argumenta que amb aquesta redacció ja queda prou garantit el funcionament democràtic del centre, ASPEPC·SPS manifestem que Franco també formulava i presentava molts projectes a les corts.

Article 6.g), que diu que el director participa en l'avaluació de l'exercici de les funcions del personal docent, en demanem la supressió.

Article 8.b): ASPEPC·SPS manifestem que si el director proposa la programació anual de centre es pot obligar el professorat a fer sortides, excursions, etc, contra la seva voluntat.

Article 8, c, d, e): ASPEPC·SPS mostrem el nostre desacord, no ha de ser el director qui proposi les plantilles, sinó que han de venir predeterminades per l'Administració. Desacord també amb el sistema de provisió especial i els llocs docents singulars.

El dimarts 4 de maig continuarà la "negociació" (?).

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps

Relacionat

Les 'Perles' del Decret de Direccions i Autonomia de Centres

Esborrany del Decret de direccions

SECUNDARIA.INFO núm. 41. Aspectes més negatius de l'esborrany de Decret de direccions.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal