ASPEPC·SPS rebutja les reduccions salarials0

794 13/05/2010, 09:41       #Retribucions, #Comunicats,

El president del govern ha anunciat les mesures extraordinàries que pensa adoptar per combatre el dèficit públic espanyol i la situació de crisi que està patint el país. L'única de les escasses mesures anunciades que és mínimament rellevant ha estat l'anunci d'un retall del cinc per cent en el sou dels funcionaris i la congelació salarial a partir de l'any vinent.

Una mesura que consisteix en fer pagar la crisi exclusivament a un col·lectiu que, a més a més, és aliè a les alegries de les èpoques de vaques grasses i que ara ha de patir la incompetència i la negligència en què les Administracions han estat incorrent en els darrers temps.

Deixant de banda el fet que aquesta mesura implica la vulneració d'acords signats, el cert és que es tracta d'una mesura unilateral i parcial, que sembla més aviat tendir a una política d'imatge propagandística que busca un culpable -el col·lectiu de funcionaris- sobre el qual carregar demagògicament les irresponsabilitats i el malbaratament de recursos a què les Administracions -molt especialment l'Educativa, en el nostre cas- ens té acostumats. ASPEPC·SPS vol manifestar el seu absolut rebuig a una mesura que considera parcial, demagògica i propagandística.

Efectivament, i mirant ara a casa nostra, ens sorprèn que es parli de reducció salarial dels funcionaris de l'ensenyament públic, mentre que la privada concertada segueix mantenint el mateix nivell de concerts i amb uns salaris que, tot i no ser funcionaris els seus empleats, provenen íntegrament del diner públic, però que, en aquest cas, a jutjar per la política del Departament d'Educació, no sembla pas que hagin de patir cap retall.

Des de la perspectiva del sector de l'ensenyament, ASPEPC·SPS vol denunciar que s'està aprofitant la situació actual per agreujar la situació de la pública i els seus docents, i que s'està afavorint descaradament la privada concertada i els seus empleats. El Departament d'Educació està utilitzant la crisi per acabar de rematar la seva política de desballestament de l'ensenyament públic català.

ASPEPC·SPS exigeix que es facin públiques les previsions de despesa pública del Departament d'Educació en matèria de concerts amb la privada concertada.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal