Sobre la reunió amb el conseller Maragall0

1416 18/05/2010, 09:52       #Comunicats,

El representant d'ASPEPC·SPS ha mantingut aquesta tarda (ahir), juntament amb els dels altres sindicats, una reunió amb el conseller Maragall, convocada pel Departament d'Educació.

El Conseller ens ha informat que estem en una situació molt difícil i que s'hauran d'adoptar mesures de contenció de la despesa, atès que s'obre un nou escenari presidit per la realitat de la crisi. En cap moment s'ha concretat cap de les mesures que el Departament està considerant adoptar. El Conseller ha apel·lat a la responsabilitat dels sindicats per afrontar aquesta nova situació i a la possibilitat d'arribar a acords sobre l'aplicació de les mesures de retall pressupostari.

ASPEPS·SPS ha manifestat la seva oposició a les mesures de retall i ha preguntat, atesa l'absoluta manca d'informació que ha caracteritzat la intervenció del Conseller, quan es farien públiques les mesures concretes que es té pensat adoptar, ja que hi ha moltes qüestions que estan generant inquietutd i incertesa entre el professorat.

El Conseller ha respòs que, si el govern espanyol presenta les seves concrecions generals el dijous o el divendres, i un cop se sàpiga com pot afectar els pressupostos de la Generalitat, el proper dimecres podria estar en condicions de convocar-nos de nou i avançar algunes de les mesures que adoptaria el Departament d'Educació.

ASPEPC·SPS ha manifestat que després de dos anys de reconversió i retalls, amb canvis substancials en les condicions laborals del professorat -decret d'autonomia de centres i de direccions, a més de l'anunciat decret de dedicació i horari del professorat, que preveu un augment de les hores lectives setmanals i una previsible reducció de plantilles-, si a tot allò que ja estava previst, i que empitjorava les condicions laborals, ara se li afegien noves mesures genèriques de retall i de contenció, el col·lectiu docent de la pública es veuria doblemet afectat. En aquest sentit, ASPEPC·SPS ha platejar la possibilitat d'algun gest per part del Departament, en el sentit que renunciés o ajornés l'aplicació d'algunes de les mesures que estaven previstes abans del reconeixement de la crisi, per tal de poder afrontar amb més serenitat el problema principal que ara ens afecta.

El conseller Maragall ha replicat que són dues coses diferents. Una són les mesures pròpies de la política del Departament i una altra les que es deriven de la situació de crisi. ASPEPC·SPS ha contraargumentat que no són dos coses diferents ja que, per exemple, si estava previst augmentar la dedicació lectiva, si ara a més d'augmentar-la es retalla el sou, la retallada és, en termes reals, molt superior a la de la resta de col·lectius afectats.

ASPEPC·SPS ha conclòs afirmant que, si aquesta és la posició del Departament, serà molt difícil cap mena d'aproximació de posicions i d'acord. El Departament ha manifestat que, en determinats aspectes -que no s'han concretat tampoc-, com ara el de l'exemple exposat, sí que estaria disposat a parlar-ne, si fos el cas.

Esperem poder donar alguna informació més concreta a partir de la propera reunió, que tindria lloc a partir del dimecres 26 de maig.

logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal