Un any de presó per donar una plantofada a una professora0

512 20/05/2010, 08:54   

El Jutjat Penal número 1 de Màlaga ha condemnat a un any de presó una dona per un delicte d'atemptat a l'autoritat per donar una plantofada a la directora de l'institut de secundària on estudiava el seu fill, a la qual també va amenaçar i va insultar. A més, imposa una indemnització de 600 euros per danys morals.

Els fets van tenir lloc el març del 2007 quan, segons la sentència, que es pot recórrer davant l'Audiència, l'acusada va anar a la secretaria de l'institut per demanar explicacions sobre la situació del seu fill.

Després d'ocasionar un aldarull, es va acostar a la directora del centre i li va dir a crits: "Ets una merda" i "tens el cap com un test". Mentre la insultava amb altres expressions, va introduir la mà per la finestreta de secretaria i li va donar una plantofada a la galta.

Tres mesos de baixa

Així mateix, segons la resolució, li va manifestar que s'acostés per veure "el que és pegar" i va afegir: "T'obriré en canal". A conseqüència d'aquests fets, es declara provat que la directora del centre va estar tres mesos de baixa, va sol·licitar el canvi d'institut i va perdre la paga corresponent al càrrec de directora.

Per la jutge, es tracta d'un delicte d'atemptat que no s'aplica únicament a agents de les forces de l'ordre públic sinó també, des de fa uns quants anys, a tots els professionals, en especial als que treballen com a funcionaris dins de l'ensenyament, sanitat i serveis socials públics, sempre que estiguin exercint.

Autoritat degradada

"Amb l'escomesa contra --entre altres-- aquells que exerceixen la feina de l'educació, es degrada l'autoritat com a concepte necessari en la vida democràtica i en el diàleg i respecte mutu amb especial reflex a les aules", assenyala la magistrada, que afegeix que aquest delicte engloba una falta d'amenaces.

Així, precisa que l'acusada era "conscient en tot moment" que "la seva escomesa es dirigia cap a qui era llavors la directora del centre i amb la finalitat d'atemptar contra l'autoritat que això representava, danyant la seva posició davant els tercers que van presenciar la situació generada".

L'acusada va declarar que la van atendre correctament i va marxar, cosa que "no concorda en absolut" amb la declaració de la perjudicada, del cap d'estudis, de l'orientador escolar i de l'administrativa de la secretaria. La jutge precisa, a més, que l'acusada "no va tenir cap problema a fingir un sobtat atac de tos" durant la declaració de l'afectada per "posar nerviosa la testimoni".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal