Manifest de l'INS Collserola0

1012 21/05/2010, 09:13       #Mobilitzacions,

El col·lectiu que integra tota la comunitat educativa de l’INS Collserola –professorat, alumnat, AMPA, personal d’Administració i Serveis i resta del col·lectiu-, davant les recents actuacions del Departament d’Educació i del Consorci d’Educació de Barcelona en relació amb el futur del nostre Centre,

MANIFESTEM

 1. Que rebutgem totalment el pla del Departament d’Educació de suprimir el curs de primer de Batxillerat del nostre Centre per al proper curs escolar.

 2. Que aquesta actuació menysprea el gran esforç que tot el nostre Centre–i molt especialment el seu Equip Directiu- està realitzant des de fa temps per tal de revitalitzar i millorar qualitativament i quantitativa la formació que l’INS Collserola ofereix com a centre educatiu, i de la qual tot just ara comencem a tenir-ne els primers resultats positius. En aquest sentit, volem fer constar que, des dels darrers cursos acadèmics, el nombre d’alumnat del nostre Centre no ha parat de créixer, malgrat una cojuntura socioeconòmica poc favorable.

 3. Que la manera com el Consorci d’Educació de Barcelona i el Departament d’Educació estan actuant en aquest assumpte, precipitadament i sense una planificació clara i organitzada, constitueix un perjudici molt greu per a tot l’alumnat de l’INS Collserola i per a les seves famílies, que ara es troben enganyats i estafats perquè una part rellevant del Projecte Educatiu de l’INS Collserola pot restar sense efectes.

 4. Que l’eliminació del primer curs de Batxillerat és només el primer pas de tota una política educativa encaminada a desmembrar, i finalment eliminar o convertir en elements de segona categoria, els centres educatius petits de zones socialment deprimides (com és el nostre cas) per reduir així les despeses econòmiques de l’Administració Pública en el sector educatiu, la qual està més interessada en quadrar pressupostos i oferir números “bonics” a les estadístiques oficials, que en millorar realment la qualitat del sistema educatiu del nostre país.

 5. Que considerem totalment errònia i temerària una política educativa com la que ara estan impulsant el Consorci i el Departament d’Educació, ja que, en entorns socialment complexos com en el nostre cas, potencia els grans centres educatius (en la línia dels macroinstituts franquistes), en detriment dels centre petits, sense entendre que la formació en aquests entorns va estretament lligada a la proximitat real entre tots els membres de la comunitat educativa on, en molts casos, és imprescindible un acompanyament individualitzat de l’alumnat. Creiem que la política educativa d’igualtat, progrés i atenció a la diversitat que ha defensat durant anys el govern socialista queda desacreditada amb actuacions com aquesta.

 6. Que el barri de Canyelles, després de tants anys de lluites i reivindicacions per sortir d’una situació de marginació social, no es mereix aquest tracte; no es mereix el sacrifici d’un centre, l’INS Collserola, que tot just ara comença a estar ben assentat, que tot just ara comença a funcionar bé, i que disposa de tot un col·lectiu de professionals il·lusionats en un projecte educatiu i plenament convençuts que la seva feina tindrà, en pocs anys, els resultats desitjats.

 7. Per tot això,

  RECLAMEM

  Que es reconsideri la política actual del Consorci d’Educació de Barcelona i del Departament d’Educació relativa a l’INS Collserola, i que es desestimi la supressió del primer curs de Batxillerat per al proper curs escolar 2010-2011, així com la desaparició posterior de l’INS Collserola.

  Barcelona, 6 de maig de 2010

  Més informació

  Bloc de l'INS Collserola

  Grup de facebook "No al tancament del Collserola"

  Nou tancament a l’Institut Collserola per la clausura de primer de batxillerat i del centre


  facebook twitter enllaçar comentar


  Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal