El que avisa no és traïdor 0

407 26/05/2010, 08:02   

La retallada de recursos als instituts de Secundària de Girona implicarà en poc temps l'augment de conflictes dins i fora de les aules.

Tot i que les mesures adoptades fins ara en els darrers 10 anys han estat bàsicament a la defensiva i pal·liatives (psicopedagogs, psicòlegs de les AMPA, Aules Obertes, Educadors de Barri, Escolaritzacions Externes, Plans de Transició al Treball o Aules d'Inserció Laboral), han estat mesures útils i necessàries que han ajudat a tapar els múltiples escapaments de les canonades educatives a casa nostra. Les fuites són a casa, a l'escola i a la societat, per descomptat.

Retallant recursos, apurant plantilles, retirant educadors, a part d'anar en la direcció contrària del sentit comú i la bona praxi educativa, s'aconseguirà desemparar del tot molts joves, moltes joves, necessitats de suport. Els joves no trien tenir famílies desestructurades, ni tenir un entorn hostil, ni una vida de carrer, ni ser tan fràgils davant els paranys de la societat de consum i el capitalisme. Els joves són joves i prou. I se'ls ha d'educar, amb tots els mitjans de què disposa el país, també en temps de crisi, perquè són una prioritat indefugible.

Si als instituts de Girona no es tenen les eines necessàries per atendre tot l'alumnat (que és divers com mai, que és complex i requereix de totes les atencions), hi haurà nois i noies que s'absentaran de les aules i vagaran pels carrers, sense feina, sense ofici ni benefici, probablement en un entorn violent; se sentiran fràgils i buscaran l'aixopluc de les colles i torçaran les seves vides de manera irremeiable pels molts camins i trampes de la droga, la prostitució o la delinqüència. Es pot permetre això una ciutat com Girona, un país com el nostre? Encara queda algun il·luminat que es pensa que això s'arregla amb mà dura i prou?

Sense educació, sense la tasca de les escoles i instituts, no hi ha projecte de ciutat, ni hi ha convivència, ni hi ha ciutat, ni hi ha res de res. Si al senyor conseller li convé anar pel camí de les restriccions econòmiques, que no digui que el servei no se'n ressentirà, perquè no és cert. El poble ha de saber el que pot passar, el que passarà. El que avisa no és traïdor; és avisador.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal