El Departament retira la reducció dels majors de 55 anys i redueix les reduccions per coordinacions0

1768 26/05/2010, 12:37       #Retribucions, #Mesa sectorial,

Ordre del dia:

1- Decret de formació professional inicial.

2- (Afegit) Resolució de 20 d'abril de 2010 per la qual es fixen els criteris generals per a la confecció de les plantilles de professorat dels lnstituts d'educació secundària per al curs 2010-2011 i de supressió o transformació dels actuals llocs de treball.

1.- Decret de Formació Professional inicial.

Sobre el decret de formació inicial el Departament només accepta algunes modificacions de redactat (bàsicament errors) i tot queda practicament igual. El Decret continua sense agradar a ASPEPC·SPS perquè proposa que l'FP estigui vinculada totalment a l'empresa (en alguns convenis és pràcticament com si els centres puguin ser el seu departament de formació) i tot adaptant tant el currículum al territori i a les necessitats de les empreses del voltant, oblida que els alumnes hauran de traslladar-se moltes vegades de lloc de treball i de territori i treballar en situacions totalment diferents per a les quals no estaran dotats d'una formació bàsica sòlida i homologable.

2- (Afegit) Resolució de 20 d'abril de 2010 per la qual es fixen els criteris generals per a la confecció de les plantilles de professorat dels lnstituts d'educació secundària per al curs 2010-2011 i de supressió o transformació dels actuals llocs de treball.

El Departament d'Educació comunica que el proper dimarts presentarà per a l'aprovació del Govern un Acord amb dues noves mesures que suposen un nou ajustament de les plantilles en els centres públics:

  1. Retirada de la reducció de les dues hores lectives als majors de 55 anys, que només podran acollir-se a una reducció de dues hores complementàries.

  2. Dins del paquet d'hores de reducció de l'horari lectiu que tenen assignades per a les coordinacions els Instituts d'educació secundària, el Departament d'Educació reduirà en 9 hores aquesta assignació als centres que tinguin més de 28 grups, que passaran de tenir 63 hores a tenir-ne 52 hores i als centres que tinguin entre 22 i 27 grups que passaran de tenir 57 hores a tenir-ne 48 hores.

Així mateix, reduirà en 6 hores l'assignació d'hores de coordinació dels centres que tinguin entre 16 i 21 grups que passaran de tenir 44 hores a tenir-ne 38 i la dels centres d'entre 10 i 15 grups que passaran de tenir 38 hores a tenir-ne 32.

Aquestes mesures impliquen de nou reduir un bon nombre de llocs de treball (més de 200 segons els nostres càlculs) mesura "d'ajust" que no va seguida d'altres més gravoses per l'erari públic i perfectament prescindibles com ara les despeses derivades de la creació de les 60 zones educatives (amb tot el personal directiu nomenat a dit que comporta), les de l'Agència d'Avaluació, els concerts, etc,

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal