Roda de premsa: Centres educatius amenaçats de ser suprimits al Prat de Llobregat0

516 26/05/2010, 15:42   

La setmana passada, els SSTT del Baix Llobregat, l’Ajuntament i el Director de la zona educativa del Prat, van comunicar als centres públics CEIP Sant Cosme i Institut Dr. Trueta que desapareixien aquest juny i a setembre, tot el seu alumnat, passaria a un nou institut-escola anomenat Prat 3-16, que s’ubicaria en els terrenys que ocupa avui el centre de primària.

Davant d’aquests fets, els sindicats CCOO, FETE-UGT, USTEC, ASPEPC·SPS i CGT, rebutgem la proposta:

Pel seu contingut,

1. Un institut escola de 3 a 16 anys, representa dificultar encara més l’accés a post-obligatòria a tot l’alumnat que hi entri als 3 anys, cosa que ni pedagògicament ni socialment ajuda ni als objectius generals que diu defensar el Departament de potenciar la post-obligatòria, ni al que volen pares i mares del barri pels seus fills segons es recull en l’avaluació del Departament de tot just fa un mes.

2. Que al donar-se en un barri molt deprimit, i amb grups ètnicament definits, aquest tipus de mesures abandonen un projecte en curs de diversificació de la població escolar del barri, reeixit en algun centre, i poden propiciar una major aïllament i exclusió social, totalment allunyada de qualsevol política integradora. Això és especialment palès quan es deixa l’altre CEIP del barri adscrit a un institut de fora d’ell amb oferta post-obligatòria (batxillerats, mòduls, i ara també amb l’adscripció dels que fins ara tenia el Trueta), cosa que pot aprofundir la guetització educativa que ja venia patint un significatiu sector de la població.

Pel procediment

Resulta totalment unilateral i precipitat que, sense discussions prèvies –al contrari, tant el claustre com els sindicats havíem demanat explicacions des de fa mesos a ST i l’Ajuntament del Prat de quins eren els plans pel Trueta-, en menys d’un mes es tanquin dos centres públics per començar un projecte que no s’ha presentat, que tindrà per director algú anomenat directament per la Directora dels Serveis Territorials d’Educació, així com el procés de privatització d’alguns serveis. sense que existeixi ni tan sols una reglamentació que especifiqui les condicions d’aquest tipus de centre, ni les ràtios de professorat, ni per tant si garanteixen la atenció a la diversitat que cal en el barri, ni els llocs de treball dels professionals.

CONVOCATÒRIA RODA DE PREMSA

Dijous, 27 de maig
A les 11,30 h.
LLoc: Centre Cívic Ribera Baixa (Aula B)
C/ Dolors Ibarruri, 45
EL PRAT DE LLOBREGAT


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal